Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Twitter: Γιατί είπε τέλος στη συμφωνία ο Έλον Μάσκ - Του ετοιμάζουν μήνυση

Twitter: Γιατί είπε τέλος στη συμφωνία ο Έλον Μάσκ – Του ετοιμάζουν μήνυση

Μεγάλη πτώση της μετοχής της εταιρείας

Τέλος στην συμφωνία για εξαγορά του Twitter έναντι 44 δισ. δολ. έβαλε ο Έλον Μασκ.

Το παραπάνω προκύπτει από έγγραφο που παραδόθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Ο δικηγόρος του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο αναφέρει πως «έγιναν παραπλανητικές δηλώσεις από το Twitter για τον αριθμό των ψεύτικων λογαριασμών».

Οι λόγοι που τον οδήγησαν στην απόφαση

Όπως αναφέρει το CNBC σε ρεπορτάζ του, στο έγγραφο που κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, ο Έλον Μασκ τονίζει: «Παρά τη συνεχή προσπάθεια για να υπάρξει ακριβής καταγραφή των ψεύτικων λογαριασμών, το Twitter αγνόησε το συγκεκριμένο αίτημα. Εντελώς αδικαιολόγητα, έβρισκε προφάσεις προκειμένου να μην ικανοποιηθούν βασικοί όροι της συμφωνίας εξαγοράς».

Επίσης λέει «ακόμα και όταν κάμφθηκαν οι αντιρρήσεις της εταιρείας, τα στοιχεία που δόθηκαν ήταν ελλειπή ή εντελώς άχρηστα». Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τον πρόεδρο της εταιρείας, Bret Taylor, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει: «Η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στην επίτευξη συμφωνίας στην τιμή που έχουμε συμφωνήσει. Σχεδιάζουμε να κινηθούμε δικαστικά σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η συμφωνία».

Βουτιά στην μετοχή της εταιρείας

Από την πλευρά του, ο Έλον Μασκ ισχυρίζεται πως υπήρξε καταστρατήγηση των όρων της συμφωνίας από το Twitter.

Αν και η είδηση δημοσιεύθηκε μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Wall Street, η μετοχή του Twitter σημείωσε πτώση 6% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κάτι που αποδίδεται σε ακριβώς αυτήν την εξέλιξη, αναφέρουν αναλυτές του CNBC. Είχε προηγηθεί πτώση 5% την Πέμπτη, μετά από δημοσιεύματα πως το deal…ναυαγεί.

Τα στελέχη του Twitter ανέφεραν  ότι το Twitter μπλοκάρει πάνω από 1 εκατ. ανεπιθύμητους λογαριασμούς τη μέρα. Ο Μασκ ήθελε η εταιρεία να αποδείξει ότι τα spam bots αντιπροσωπεύουν ποσοστό μικρότερο από το 5% του συνόλου των χρηστών. Η εταιρεία επανέλαβε  ότι οι λογαριασμοί ανεπιθύμητης αλληλογραφίας ήταν πολύ κάτω από το 5%.

Η Διοίκηση της Τwitter θα κινηθεί νομικά

«Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter είναι αποφασισμένο να κλείσει τη συναλλαγή στην τιμή και τους όρους που συμφωνήθηκαν με τον κ. Μασκ και σχεδιάζει να κινηθεί νομικά για να επιβάλει τη συμφωνία συγχώνευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά σε tweet του την Παρασκευή, εκφράζοντας μάλιστα την πεποίθηση ότι θα υπάρξει δικαίωση στο δικαστήριο.

Όπως επισημαίνει η Guardian, o ιδρυτής της Tesla δεν πρόκειται να ξεμπερδέψει τόσο εύκολα. Σύμφωνα με το συμφωνητικό εξαγοράς των 95 σελίδων που κατατέθηκε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο Μασκ θα πρέπει να αποδείξει ότι το Twitter παραβίασε την αρχική συμφωνία. Διαφορετικά, το Twitter θα μπορεί να τον μηνύσει διεκδικώντας το ποσό που ορίζει η σχετική ρήτρα «αποχώρησης», δηλαδή 1 δισ. δολάρια.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024