G20: Συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας
Στο επίκεντρο των συνομιλιών ο πόλεμος στην Ουκρανία
Οι επικεφαλής της διπλωματίας των κρατών-μελών της G20 θα συναντηθούν στο Μπαλί στη σύνοδό τους με τη συμμετοχή του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και του ρώσου ομολόγου του Σεργκέι Λαβρόφ, που δεν είχαν συναντηθεί μέχρι τώρα αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Η ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία και οι συνέπειές της σε όλο τον κόσμο, στα πεδία της οικονομίας και της γεωπολιτικής, θα είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών, όμως η εξεύρεση συναίνεσης αναγγέλλεται δύσκολη και οι ανταλλαγές αναγγέλλονται τεταμένες, ειδικά αυτές ανάμεσα στους Δυτικούς και τη Μόσχα.
Έκκληση να σταματήσει ο πόλεμος
Η Ρέτνο Μαρσούντι, η υπουργός Εξωτερικών της Ινδονησίας, της χώρας-οικοδέσποινας των συνόδων της G20 φέτος, κάλεσε αμέσως μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ενώπιον του ρώσου ομολόγου της Σεργκέι Λαβρόφ, να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.
«Έχουμε την ευθύνη να τερματίσουμε τον πόλεμο το συντομότερο δυνατόν και να ρυθμίσουμε τις διαφωνίες μας στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, όχι στο πεδίο της μάχης», τόνισε η ινδονήσια ΥΠΕΞ κατά την έναρξη της συνόδου.
Η Ρέτνο πρόσθεσε ότι η πολυμερής συνεργασία είναι ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπιστούν οι παγκόσμιες προκλήσεις και εξέφρασε την ελπίδα ότι η σύνοδος των επικεφαλής της διπλωματίας της Ομάδας των Είκοσι πιο ανεπτυγμένων κρατών της υφηλίου θα προσφέρει τρόπο να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπος της σύρραξης.
- «Με αυτό σκότωσα τον Βίκτορ Χάρα»: Πώς ένα έγκλημα της χούντας του Πινοσέτ στοίχειωσε τη Χιλή για μισό αιώνα
- Η ύβρις του Κρίστοφερ Νόλαν
- Σκύλος και υψηλές θερμοκρασίες: 6+1 ερωτήσεις και οι «καυτές» απαντήσεις τους που οφείλετε να γνωρίζετε
- Οι πρώτες 24 ώρες του Αντετοκούνμπο στο Μαϊάμι: Η φωτογραφία στο άγαλμα του Γουέιντ και οι συναντήσεις με Σπόελστρα, Ράιλι (vid)
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της ιατρικής (Μέρος ΙΑ’)
- Οι πυρκαγιές στην Ευρώπη μπορεί να διαρκέσουν εβδομάδες – Αγώνας δρόμου πριν τον νέο καύσωνα
- Ο αγώνας εναντίον του AIDS διατρέχει σοβαρό κίνδυνο – Οι χρηματοδοτήσεις μειώθηκαν κατά το ένα πέμπτο πέρσι
- Συνεχίζεται κανονικά η δίκη για τα Τέμπη – Απορρίφθηκαν τα αιτήματα για αναβολή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/kristijan-arsov-viAo6P8yqHI-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442