Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
G20: Συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας

G20: Συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας

Στο επίκεντρο των συνομιλιών ο πόλεμος στην Ουκρανία

Οι επικεφαλής της διπλωματίας των κρατών-μελών της G20 θα συναντηθούν στο Μπαλί στη σύνοδό τους με τη συμμετοχή του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και του ρώσου ομολόγου του Σεργκέι Λαβρόφ, που δεν είχαν συναντηθεί μέχρι τώρα αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Η ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία και οι συνέπειές της σε όλο τον κόσμο, στα πεδία της οικονομίας και της γεωπολιτικής, θα είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών, όμως η εξεύρεση συναίνεσης αναγγέλλεται δύσκολη και οι ανταλλαγές αναγγέλλονται τεταμένες, ειδικά αυτές ανάμεσα στους Δυτικούς και τη Μόσχα.

Έκκληση να σταματήσει ο πόλεμος

Η Ρέτνο Μαρσούντι, η υπουργός Εξωτερικών της Ινδονησίας, της χώρας-οικοδέσποινας των συνόδων της G20 φέτος, κάλεσε αμέσως μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ενώπιον του ρώσου ομολόγου της Σεργκέι Λαβρόφ, να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

«Έχουμε την ευθύνη να τερματίσουμε τον πόλεμο το συντομότερο δυνατόν και να ρυθμίσουμε τις διαφωνίες μας στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, όχι στο πεδίο της μάχης», τόνισε η ινδονήσια ΥΠΕΞ κατά την έναρξη της συνόδου.

Η Ρέτνο πρόσθεσε ότι η πολυμερής συνεργασία είναι ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπιστούν οι παγκόσμιες προκλήσεις και εξέφρασε την ελπίδα ότι η σύνοδος των επικεφαλής της διπλωματίας της Ομάδας των Είκοσι πιο ανεπτυγμένων κρατών της υφηλίου θα προσφέρει τρόπο να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπος της σύρραξης.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024