Μητσοτάκης: Επίθεση στη δημοκρατία η δολοφονία του Σίνζο Άμπε
«Θλιβερή και συγκλονιστική είδηση για τον πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του, τους φίλους του και τον ιαπωνικό λαό»
Επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία χαρακτηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε με δήλωσή του που αναρτήθηκε στον πρωθυπουργικό λογαριασμό στην αγλλική γλώσσα.
Θλιβερή και συγκλονιστική είδηση
«Θλιβερή και συγκλονιστική είδηση για τον πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε. Η ζωή του κόπηκε με έναν φρικτό και σκληρό τρόπο» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι «αυτό το έγκλημα αποτελεί επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του, τους φίλους του και τον ιαπωνικό λαό.
Διαβάστε επίσης Σίνζο Άμπε: Εκρηκτικά βρέθηκαν στο σπίτι του δολοφόνου του – Ποια ήταν τα κίνητρά του
Sad and shocking news about former Japanese Prime Minister Shinzo Abe. His life has been cut short in an appalling and cruel way. He made a huge contribution, this crime is an attack on democracy itself. My thoughts are with his family, friends and the Japanese people.
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) July 8, 2022
Μάς έχει συγκλονίσει όλους
Ο κ. Μητσοτάκης είχε εκφράσει τον αποτροπιασμό του για τη στυγερή δολοφονία του τέως πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε μιλώντας νωρίτερα στην τελετή εγκαινίων του ελληνοβουλγαρικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου IGB, στην Κομοτηνή.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Hταν ένας σπουδαίος πολιτικός, μακροβιότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ιαπωνίας και το τραγικό αυτό γεγονός μας έχει συγκλονίσει όλους».
- Πρώτες πληροφορίες για τα γκάτζετ τεχνητής νοημοσύνης που ετοιμάζει η OpenAI
- Deutsche Welle: Δημοσιογράφος της έχει συλληφθεί στην Τουρκία – Την απελευθέρωσή του ζητά η Γερμανία
- O Σπανούλης για τα προβλήματα της Μονακό: «Τουλάχιστον οι παίκτες μου δεν θα φύγουν τώρα»
- Σε ανάδοχες οικογένειες και δομές τα 8 αδελφάκια από το Βενιζέλειο νοσοκομείο
- Βίντεο ντοκουμέντο μετά τον ξυλοδαρμό του 17χρονου στις Σέρρες
- Τα ιαπωνικά Ongaku Kissa επιστρέφουν 100 χρόνια μετά – Δίσκοι βινυλίου, σιγή, κοκτέιλ και βελούδο
