Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Virgin Galactic: Συμφωνία με την Boeing για τον επόμενο διαστημικό φορέα

Virgin Galactic: Συμφωνία με την Boeing για τον επόμενο διαστημικό φορέα

Η Virgin Galactic ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με θυγατρική της Boeing για την κατασκευή πρόσθετων «μητρικών αεροσκαφών» για διαστημικές αποστολές

Η εταιρεία διαστημικού τουρισμού Virgin Galactic ανακοίνωσε τη συμφωνία με την Aurora Flight Sciences, θυγατρική της Boeing, για την κατασκευή δύο πρόσθετων αεροσκαφών-φορέων για την υποστήριξη του στόλου των επερχόμενων διαστημικών σκαφών της.

Διαβάστε επίσης: Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Πίσω στη Γη το νέο διαστημικό σκάφος της Boeing μετά τη δοκιμή χωρίς πλήρωμα

Προς το παρόν η Virgin Galactic διαθέτει ένα αεροσκάφος-φορέα ή μητρικό αεροσκάφος (mothership), σύμφωνα με την ορολογία της εταιρείας, το VMS Eve, το οποίο έχει πλέον ηλικία 14 ετών και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαδικασία αναπαλαίωσης και εκσυγχρονισμού.

Ο ρόλος του αεροσκάφους φορέα

Ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους παίζει ρόλο κλειδί στις πτήσεις της Virgin Galactic αφού ουσιαστικά μεταφέρει τα διαστημικά σκάφη της εταιρείας σε ύψος 50.000 ποδών πριν τα εκτοξεύσει για να πραγματοποιήσουν τη βόλτα στα όρια του διαστήματος.

Διαβάστε επίσης: Virgin Galactic: Η εταιρεία διαστημικού τουρισμού δέχεται ξανά κρατήσεις για πτήσεις αναψυχής

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, το νέο μητρικό αεροσκάφος θα αποτελεί εξέλιξη του σχεδίου του VMS Eve και θα είναι σε θέση να πραγματοποιεί έως και 200 εκτοξεύσεις κάθε χρόνο. Αυτή τη στιγμή η Virgin Galactic έχει στο στόλο της δύο διαστημικά σκάφη, τα VSS Unity και VSS Imagine, με το πρώτο να μπορεί να εκτοξευτεί έως και 12 φορές κάθε χρόνο και το δεύτερο έως και 26 φορές.

Πτήση κάθε εβδομάδα

Ωστόσο, η επόμενη γενιά διαστημικών σκαφών της εταιρείας, η Delta class, θα είναι σε θέση να πετά κάθε εβδομάδα, κάτι που σημαίνει ότι πλέον απαιτείται ένα αεροσκάφος-φορέας που θα μπορεί να υποστηρίξει πολλαπλές εκτοξεύσεις.

Πηγή: https://www.virgingalactic.com/

Πότε θα είναι διαθέσιμο το νέο mothership

Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκαν, ωστόσο έγινε γνωστό ότι η Aurora ξεκίνησε το σχεδιασμό των νέων αεροσκαφών μαζί με την Virgin Galactic στις αρχές του τρέχοντος έτους και η παραγωγή τους θα ξεκινήσει άμεσα. Αυτό σημαίνει ότι ο πρώτος φορέας διαστημοπλοίων θα είναι έτοιμος να αναλάβει υπηρεσία εντός του 2025.

Χτυπήθηκε η μετοχή

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Virgin Galactic χτυπήθηκε σθεναρά το 2022, όπως και των υπολοίπων «διαστημικών» εταιρειών, χάνοντας πάνω από το 50% της αξίας σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Aναβολή πτήσεων

Ήδη από τα τέλη του προηγούμενου έτους η εταιρεία είχε ανακοινώσει την αναβολή της έναρξης πτήσεων «διαστημικού τουρισμού» για το α’ τρίμηνο του 2023, ενώ το πρόγραμμα συντήρησης και αναπαλαίωσης του υφιστάμενου υλικού αναμένεται να τελειώσει σε περίπου δύο μήνες.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024