Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσούνης: Η Ελλάδα είναι πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας - Προσφέρει παραδείγματα ηγεσίας

Τσούνης: Η Ελλάδα είναι πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας – Προσφέρει παραδείγματα ηγεσίας

Στο Economist 2022 o πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης

«Είναι σχετικά εύκολο να είσαι πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα σε σχέση με πριν από τριάντα χρόνια, καθώς οι ΗΠΑ έχουν αξίες και συμφέροντα που διασταυρώνονται με τα αντίστοιχα ελληνικά», τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης Τζορτζ Τσούνης, κατά τη διάρκεια της 26ης συζήτησης στρογγυλής τραπέζης του Economist που πραγματοποιείται στο Λαγονήσι με τίτλο «Antitheses, transformations, achievements in a changing world» («Αντιθέσεις, μεταμορφώσεις, επιτεύγματα σε έναν κόσμο που αλλάζει»).

Όπως επεσήμανε οι δύο χώρες βασίζονται στις αξίες της δημοκρατίας, καθώς και του σεβασμού στην εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία.»Σοκάρομαι, όπως και όλοι μας, βλέποντας την επίθεση στην Ουκρανία. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι το 2020 θα βλέπαμε κάτι τέτοιο«, ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Πρέπει να δεσμευτούμε ότι θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους Ουκρανούς ότι θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την ειρήνη και να διασφαλίσουμε ότι το συντομότερο δυνατό θα μπορέσει να επιστρέψει σε μια ελεύθερη και ανεξάρτητη Ουκρανία».

Ο Αμερικανός πρέσβης υπογράμμισε τη σημασία που έχει για τις ΗΠΑ να έχουν εταίρους για να επιλύσουν τις παγκόσμιες προκλήσεις. Η Ελλάδα, πρόσθεσε, λειτουργεί με συγκεκριμένες πρακτικές που βασίζονται σε αρχές και αξίες και είναι αξιόπιστη εταίρος.

Στη σωστή πλευρά της ιστορίας

«Είναι πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και προσφέρει παραδείγματα ηγεσίας στην ευρύτερη περιοχή», τόνισε.

Ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του θα ήθελε να δει ακόμη περισσότερες αμερικανικές επενδύσεις, προκειμένου οι ΗΠΑ να βοηθήσουν την Ελλάδα να γίνει «όχι απλά να γίνει ένας σημαντικός αμυντικός εταίρος, αλλά ένας κόμβος σε επίπεδο ενέργειας και να γίνει ένα ευημερούν μοντέλο οικονομίας στον 21ο αιώνα».Όπως επεσήμανε αυτό θα έχει σημαντικές θετικές επιπτώσεις και σε όλα τα Βαλκάνια.

«Υπήρξαν πολύ σημαντικές πολιτικές προκλήσεις που επεβλήθησαν στην περιοχή αυτή. Και θεωρώ ότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ έχουν δώσει πάρα πολλές υποσχέσεις, αλλά έχουν κάνει  λίγα σε ό,τι αφορά τις οικονομικές επενδύσεις στα Βαλκάνια», σημείωσε.

«Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το θεραπεύσουμε. Είναι κάτι στο οποίο ελπίζω να μπορέσω να δουλέψω μαζί με τη μεγαλύτερη οικονομία της περιοχής αυτής στην Ελλάδα. Διότι πιστεύω ότι τα Βαλκάνια πρέπει να συνεχίσουν να προχωρούν προς κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024