Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλλάζει ολοκληρωτικά ένα οικοδομικό τετράγωνο στο Δήμο Νέας Σμύρνης

Αλλάζει ολοκληρωτικά ένα οικοδομικό τετράγωνο στο Δήμο Νέας Σμύρνης

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης θα επιχειρήσει μια ολική αστική ανάπλαση αξίας σχεδόν 8 εκατ. Ευρώ, προσδοκώντας σε αναβάθμιση του δημόσιου χώρου με επακόλουθο την αύξηση της επισκεψιμότητας στο σημείο και την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Εξασφαλίζοντας την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου «Ολοκληρωμένη Αστική Αναβάθμιση»στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ο Δήμος Νέας Σμύρνης, θα επιχειρήσει μια αστική παρέμβαση μεγάλης κλίμακας σε κεντρικά σημεία της πόλης με σκοπό να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, να δημιουργήσει συνθήκες απρόσκοπτης προσβασιμότητας και σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και να τονώσει την τοπική επιχειρηματικότητα δημιουργώντας ένα νέο τοπόσημο.

Το ποσό της χρηματοδότησης είναι 7.621.775,51 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%) και το έργο αφορά στη Αστική Αναζωογόνηση του Ο.Τ. που περικλείεται από τις οδούς Νικομήδειας, Εθνικής Στέγης, Αρτάκης και Τραπεζούντος και την ποιοτική αναβάθμιση του Σχολικού Συγροτήματος Νικομηδείας που θα αναπτύξει και αναμένεται να βελτιώσει το επίπεδο ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ειδικότερα, στόχος του έργου είναι η πλήρης ανάπλαση της περιοχής με την χρήση βιοκλιματικών στοιχείων και υλικών. Επίσης, θα αναβαθμιστεί η καθημερινότητα των κατοίκων του Δήμου αλλά και των ΑΜΕΑ διότι η επέμβαση θα διαμορφώσει στον βέλτιστο βαθμό την περιοχή για εύκολη χρήση από άτομα με ειδικές ικανότητες.

Ακόμη, με τον επανασχεδιασμό των υφιστάμενων πεζοδρομίων θα διασφαλιστεί η ασφάλεια των χρηστών όλων των χώρων που βρίσκονται στην περιοχή της επέμβασης.

Συγχρόνως, η στατική ενίσχυση και γενικότερη επισκευή του υφιστάμενου σχολικού συγκροτήματος θα διασφαλίσει τη βιωσιμότητα αυτού και την ασφάλεια των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού.

Με την υλοποίηση του εν λόγω έργου υπάρχουν προσδοκίες πως θα δημιουργηθεί  ένας πόλος έλξης για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ένα πεδίο πολλαπλών δραστηριοτήτων, που θα προσελκύσει χρήστες όλων των ηλικιών και διαφορετικών ενδιαφερόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η δημοτική αρχή θα δώσει προτεραιότητα και στο θέμα αντιμετώπισης του προβλήματος έλλειψης θέσεων στάθμευσης στη περιοχή. Διότι και αυτό ισχύει για όλους τους Δήμους της χώρας και ειδικά τους αστικούς, η δημιουργία ελκυστικών δημόσιων χώρων, σημαίνει και την προσέλκυση περισσοτέρων επισκεπτών και από όμορους δήμους και άρα αυξημένη κίνηση οχημάτων που θα πρέπει κάπου να σταθμεύουν.

Το ζήτημα αυτό είναι εις γνώση της δημοτικής αρχής, η οποία σχεδιάζει σύμφωνα με πληροφορίες συνολικές κυκλοφοριακές μελέτες αλλά και την κατασκευή πάρκινγκ ικανά να ανταπεξέλθουν στην ζήτηση.

Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης

Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, δήλωσε σχετικά με το έργο: «Στις προκλήσεις της αστικοποίησης απαντάμε με έργα μεγάλης κλίμακας, διαμορφώνοντας συνθήκες βιώσιμης αστικής κινητικότητας, προστασίας του περιβάλλοντος, απρόσκοπτης μετακίνησης για όλους και τονώνουμε την τοπική επιχειρηματικότητα δημιουργώντας ένα σύγχρονο, ασφαλές και ελκυστικό περιβάλλον για να επισκεφτεί κανείς. Συνεχίζουμε με στοχευμένες παρεμβάσεις να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών σε μια εποχή έντονης μεταβλητότητας. Τα έργα μεγάλης κλίμακας που εξασφαλίζουμε στοχεύουν στην περαιτέρω ενδυνάμωση του χαρακτήρα της Νέας Σμύρνης, μιας πόλης φιλικής προς την οικογένεια και φιλόξενης για τους επισκέπτες».

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024