Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Sold out» σε χρόνο μηδέν η πρώτη συναυλία στο Ελληνικό με τον Σταύρο Ξαρχάκο

«Sold out» σε χρόνο μηδέν η πρώτη συναυλία στο Ελληνικό με τον Σταύρο Ξαρχάκο

Μέσα σε δυο μόλις ημέρες, όλες οι θέσεις εξαντλήθηκαν

Με θέρμη και ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν οι μουσικόφιλοι στην πρεμιέρα του κύκλου εκδηλώσεων «The Ellinikon Moments», με μια ξεχωριστή συναυλία του κορυφαίου έλληνα συνθέτη, Σταύρου Ξαρχάκου. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δωρεάν εισιτήρια της συναυλίας με τίτλο «5 λαϊκές μορφές», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Ιουλίου στον παλαιό Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, εξαντλήθηκαν μέσα σε δυο μόλις ημέρες, αποδεικνύοντας πως ο κόσμος διψά για έναν ακόμη μεγάλο χώρο πολιτισμού στο λεκανοπέδιο.

Η παράσταση που συγκίνησε χιλιάδες Έλληνες

Η εξαιρετική μουσική παράσταση του Σταύρου Ξαρχάκου έχει ήδη διαγράψει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη διαδρομή από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, με κοινό και κριτικούς να υποκλίνονται στις μεγαλειώδεις συνθέσεις του. Στη διάρκειά της, ταξιδεύουμε στη νεότερη μουσική ιστορία της Ελλάδας και ξανασυστηνόμαστε στο πλούσιο έργο του ίδιου του Ξαρχάκου, αλλά και του Μάρκου Βαμβακάρη, του Μίκη Θεοδωράκη, του Βασίλη Τσιτσάνη και του Μάνου Χατζιδάκι. Καθόλου τυχαία, ήδη χιλιάδες Έλληνες έχουν παρακολουθήσει τη μοναδική παράσταση, που είναι σπαρμένη από την αρχή ως το τέλος με εικόνες και μελωδικές εντάσεις.

Μια σημαντική αρχή

Όσοι δεν πρόλαβαν να κλείσουν τη δική τους θέση για τη συγκλονιστική συναυλία, δεν έχουν παρά να κάνουν υπομονή. Η ερμηνεία της εξαιρετικής Ηρώς Σαΐα υπό την καθοδήγηση του διάσημου μουσικοσυνθέτη, θα είναι η πρώτη σε μια σειρά σημαντικών πολιτιστικών δρωμένων που θα εμπλουτίσουν περαιτέρω την αθηναϊκή σκηνή, ενισχύοντας την καλλιτεχνική έκφραση και παραγωγή της χώρας.

Τα δωρεάν εισιτήρια επίσης δεν αποτελούν εξαίρεση: στόχος της Lamda Development, στην οποία ανήκει και η πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε από τον κόσμο από την πρώτη στιγμή, είναι οι εκδηλώσεις υψηλής πολιτιστικής αξίας να παραμείνουν προσβάσιμες για όλους, λειτουργώντας ως μια πολύτιμη πολιτιστική διέξοδος για τους κατοίκους της Αθήνας και όχι μόνο.

Ο ίδιος ο Σταύρος Ξαρχάκος, σχολιάζοντας τη συμμετοχή του στο The Ellinikon Moments, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση της Lamda Development, για μία συναυλία στον εμβληματικό τούτο χώρο όπου το παρελθόν της Αθήνας συναντά το μέλλον του The Ellinikon. Είμαι βέβαιος ότι τα τραγούδια και η μουσική θα μας ταξιδέψουν και θα μας ενώσουν σε ένα κοινό όραμα για ένα καλύτερο αύριο».

Το συγκλονιστικό μουσικό αφιέρωμα αναμένεται να ακολουθηθεί από πλήθος άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων υψηλού βεληνεκούς, μετατρέποντας τον χώρο του παλαιού Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών σε ένα πολιτιστικό hub που θα φωτίσει την πόλη με παραστάσεις και δρώμενα σημαντικής ακτινοβολίας. Με λίγα λόγια, δεν είναι παρά μόνο η αρχή μιας πολιτιστικής εισόδου, την οποία το φιλοθεάμον κοινό αναμένει με περιέργεια και ενθουσιασμό.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024