Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νορβηγία: Δύο γυναίκες ανέτρεψαν το αυτοκίνητο ακροδεξιού αντιισλαμιστή που έκαψε δημοσίως το Κοράνι

Νορβηγία: Δύο γυναίκες ανέτρεψαν το αυτοκίνητο ακροδεξιού αντιισλαμιστή που έκαψε δημοσίως το Κοράνι

Η οδηγός και η συνεπιβάτιδά της συνελήφθησαν.

Έπειτα από μια εντυπωσιακή καταδίωξη σε έναν αυτοκινητόδρομο, ο επικεφαλής μιας εξτρεμιστικής, αντιισλαμικής οργάνωσης της Νορβηγίας δέχτηκε επίθεση από ένα αυτοκίνητο, λίγα λεπτά αφότου έκαψε ένα Κοράνι, στα προάστια του Όσλο.

Η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε δύο άτομα, μεταξύ των οποίων είναι και η οδηγός του οχήματος, που προσέκρουσε σκόπιμα στο 4×4 του Λαρς Τόρεν και το αναποδογύρισε. Ο Τόρεν είναι ο επικεφαλής της ριζοσπαστικής οργάνωσης «Σταματήστε τον εξισλαμισμό της Νορβηγίας» (Sian).

Διαβάστε επίσης: Όχλος λίντσαρε γυναίκα στην Καμπούλ που είχε κάψει το Κοράνι

Οι πέντε επιβάτες του οχήματος τραυματίστηκαν ελαφρά. Ο ένας από αυτούς χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Σε ένα βίντεο που δείχνει όλο το επεισόδιο, το οποίο αναρτήθηκε στο Facebook, ο Λαρς Τόρεν και άλλα μέλη της οργάνωσής του πηγαίνουν αρχικά με αυτοκίνητο στο Μόρτενσρουντ, ένα προάστιο του Όσλο, όπου ζει μια μεγάλη μουσουλμανική κοινότητα. Οι μετρημένοι στα δάχτυλα αντιισλαμιστές καίνε ένα Κοράνι σε μια διασταύρωση, προκαλώντας την αντίδραση των κατοίκων, που προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες.

Καταδίωξαν με μανία τον εξετρεμιστή και του επιτέθηκαν

Πολύ γρήγορα συγκεντρώνεται ένα μικρό πλήθος και ακούγονται διαμαρτυρίες, κυρίως από μια γυναίκα που αρπάζει ό,τι έχει απομείνει από το φλεγόμενο βιβλίο, προπηλακίζοντας την ομάδα του Τόρεν. Κατόπιν επιβιβάζεται, ως συνοδηγός, σε μια ασημί Μερσεντές.

Το 4×4 των αντιισλαμιστών ακτιβιστών αποχωρεί. Όμως λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, η Μερσεντές το φτάνει και το χτυπάει ελαφρά, στην άκρη του δρόμου που οδηγεί στον αυτοκινητόδρομο. Αφού επιχείρησε να σταματήσει το τζιπάκι κάνοντας ζιγκ-ζαγκ, η Μερσεντές επιταχύνει και τελικά το χτυπάει με μεγάλη ταχύτητα και το αναποδογυρίζει.

«Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι το αυτοκίνητο της Sian τρακαρίστηκε σκοπίμως», ανέφερε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Η οδηγός και η συνεπιβάτιδά της συνελήφθησαν.

Πολλοί ακροδεξιοί, αντιισλαμιστές ακτιβιστές στη Σκανδιναβία, όπως ο Δανο-Σουηδός Ράσμους Παλούνταν, τα τελευταία χρόνια συνηθίζουν να καίνε Κοράνια σε συνοικίες όπου ζουν πολλοί μουσουλμάνοι.

Οι προκλήσεις αυτές, τις οποίες εμφανίζουν ως «ελευθερία της έκφρασης», οδηγούν συχνά σε επεισόδια με αντιδιαδηλωτές, όπως έγινε πρόσφατα στη Σουηδία, το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024