Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπαίνουν στο σχέδιο πόλεως περιοχές των Δήμων Παλλήνης και Βριλησσίων

Μπαίνουν στο σχέδιο πόλεως περιοχές των Δήμων Παλλήνης και Βριλησσίων

Στους Δήμους Παλλήνης και Βριλησσίων ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση οικοπέδων αλλά και της περαιτέρω οργανωμένης οικιστικής ανάπτυξης, μετά τις εντάξεις στο σχέδιο πόλεως συγκεκριμένων περιοχών.

Στον Δήμο Παλλήνης και Βριλησσίων επικρατεί ικανοποίηση καθώς προχωρούν οι διαδικασίες ένταξης στο σχέδιο πόλεως, περιοχών που είναι στα διοικητικά όρια ευθύνης των συγκεκριμένων Δήμων της Αττικής.

Προχωρά η διαδικασία ένταξης στο Σχέδιο Πόλεως και των τελευταίων, τριών, εκτός σχεδίου περιοχών της Δημοτικής Ενότητας (Δ.Ε.) Γέρακα και ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση κάθε ιδιωτικής περιουσίας καθώς και την υλοποίηση εκτεταμένων έργων υποδομής από τον Δήμο Παλλήνης, που θα συμβάλλουν στην ισόρροπη ανάπτυξη και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, όλων των κατοίκων.

Ο Δήμος Παλλήνης προχώρησε τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2022, με βάση και την Απόφαση 072/2022 του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, στην ανάρτηση της Πολεοδομικής Μελέτης ένταξης των Πολεοδομικών Ενοτήτων 2 (Κέντρο), 5 (Μπαλάνα) και 6 (Δέση).

Η ανάρτηση έγινε στην ιστοσελίδα του Δήμου Παλλήνης (www.pallini.gr) καθώς και στο Δημαρχείο Παλλήνης (Ιθάκης 12, Γέρακας – Γραφείο 9, τηλ. Επικοινωνίας 210-6604649 και 210-6604717).

Η Πολεοδομική μελέτη που αποτελεί έργο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παλλήνης, θα παραμείνει αναρτημένη έως και την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 για την υποβολή τυχόν ενστάσεων.

Με την ένταξη στο Σχέδιο Πόλης, οι τρεις περιοχές του Γέρακα αλλάζουν σελίδα και πλέον δημιουργούνται οι προϋποθέσεις, ώστε, οι ιδιοκτήτες να μπορούν να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους και ο Δήμος Παλλήνης να προχωρήσει στην οργανωμένη υλοποίηση έργων, υποδομών και ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων που απαιτούνται για να βελτιωθεί η λειτουργία της πόλης και το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων.

O Δήμος Παλλήνης προχωρά στην ολοκλήρωση της Πράξης Εφαρμογής για την ένταξη των εκτός σχεδίου περιοχών της Δ.Ε. Ανθούσας καθώς και των εκκρεμών μελετών των εκτός σχεδίου περιοχών της Δ.Ε. Παλλήνης.

Έγκριση αναθεώρησης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Βριλησσίων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με την έγκριση αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) ο Δήμος Βριλησσίων αποκτά ένα χρήσιμο χωρικό εργαλείο που αφορά επί της ουσίας στον επανασχεδιασμό και εκσυγχρονισμό της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το εγκεκριμένο πλέον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Βριλησσίων, εντάσσεται στο σχέδιο πόλης ο οικισμός «ΚΡΑΣΣΑΣ», με μέσο συντελεστή δόμησης 0,6 και με απόλυτη προστασία των εκτάσεων που θα κριθούν τελεσίδικα δασικές.

Περαιτέρω οι Περιοχές Οικιστικής Ανάπτυξης (Π.Ο.Α.) του Δήμου καθορίζονται σε πέντε (5) Πολεοδομικές Ενότητες (Π.Ε.).

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, εμφανώς ικανοποιημένος από την εξέλιξη, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της  προσπάθειας για να εγκριθεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η έγκριση αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου αποτελεί ιστορική στιγμή για τον Δήμο Βριλησσίων και προσωπικά νιώθω δικαίωση ως Δημοτική Αρχή.

Η ένταξη του οικισμού ΚΡΑΣΣΑ στο Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης και ο επαναπροσδιορισμός των χρήσεων γης είναι καθοριστικής σημασίας εξέλιξη για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων και την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου».

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024