Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπιτικό μπαρ: Τα σωστά ποτά, κρασιά και όλα όσα χρειάζεσαι για να το φτιάξεις

Σπιτικό μπαρ: Τα σωστά ποτά, κρασιά και όλα όσα χρειάζεσαι για να το φτιάξεις

Όλα όσα δεν πρέπει να λείπουν από μια οικιακή κάβα που σέβεται τον εαυτό της

Παραδέξου το: έχεις βαρεθεί το «ποτό στο σπίτι» να μεταφράζεται σε ό,τι υπάρχει διαθέσιμο στο κοντινότερο σούπερ- (ή και μίνι) μάρκετ. Άλλωστε, ένα ενημερωμένο οικιακό μπαρ δεν σου προσφέρει μόνο ποιοτικότερες επιλογές για τα βράδια που βαριέσαι να βγεις. Σου δίνει επίσης την ευκαιρία να εξασκήσεις τα skills σου στα κοκτέιλ – εντυπωσιάζοντας, ενδεχομένως, και κάποιον ή κάποια που θέλεις να σε ακολουθήσει στο σπίτι στο τέλος του ραντεβού – και προσθέτει αυτόματα μια νότα πολυτέλειας στον χώρο.

Για να δημιουργήσεις μια ποιοτική σπιτική κάβα, λοιπόν, μην ποντάρεις στα «καθημερινά» ποτά: διάλεξε ετικέτες που ξεχωρίζουν για τη γεύση και την αισθητική τους, και οι οποίες παραείναι δυσπρόσιτες – και σπανίως διαθέσιμες – στα μπαρ που επιλέγεις για τις νυχτερινές σου εξόδους. Πρόσθεσε και τα απαραίτητα σέικερ, ποτήρια και stands, και θα έχεις στα χέρια σου ένα μικρό αριστούργημα. Άλλωστε, θα βρεις πανεύκολα όλα όσα ψάχνεις και πολλά περισσότερα στην ατέλειωτη ποικιλία του SHOPFLIX.gr σε είδη κάβας, σε συμφέρουσες τιμές.

Βήμα πρώτο: Τα κρασιά

Ιδανική επιλογή για να χαλαρώσεις το βράδυ μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, αλλά και ως απαραίτητη συνοδεία ενός ωραίου γεύματος, τα κρασιά ήταν, είναι και θα είναι η πιο στερεή βάση κάθε κάβας.

Ξεκίνα με ένα ποιοτικό ερυθρό ξηρό, όπως το Άωτον Μανδηλαριά 2019, με τη φίνα γεύση του. Για την παραγωγή του, τα σταφύλια μεταφέρονται με τελάρα στο οινοποιείο μετά το τέλος του νυχτερινού τρύγου και πριν την ανατολή του ήλιου, ώστε η χαμηλή θερμοκρασία της νύχτας να τα βοηθήσει να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους. Στη συνέχεια, διαχωρίζονται από τους βόστρυχες καθώς συγκεντρώνονται στον οινοποιητή, όπου και παραμένουν με τη βοήθεια της ψύξης για 20 μέρες, με σκοπό την κρυοεκχύλισή τους και την έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης. Στο διάστημα αυτό, κάθε 24 ώρες το 5% του ζυμωμένου γλεύκους συλλέγεται με αφαίμαξη, για τον διαχωρισμό του από τα στέμφυλα, καθώς μεταφέρεται στη δεξαμενή ζύμωσης. Μετά το τέλος της, ο φρέσκος οίνος παραμένει για δέκα μήνες με τις λεπτές οινολάσπες, όπου εφαρμόζεται η μέθοδος batonnage, για να διατηρήσει τα πλούσια αρώματά του.

Αγόρασέ το από 11,90€.

Συνεχίζουμε με ροζέ – και μάλιστα στην premium εκδοχή των κρασιών της Προβηγκίας που έχουν κατακτήσει με τη γεύση τους όλο τον πλανήτη. Το Chateau Roubine Lion & Dragon Rose Cru Classe 2020 προέρχεται από το ομώνυμο φημισμένο κτήμα και μας συστήνεται σε μια ανάγλυφη φιάλη σχεδόν εξίσου εντυπωσιακή με το περιεχόμενό της. Στην πολύπλοκη μύτη, κυριαρχούν τα κόκκινα φρούτα του δάσους, τα άνθη και το βερίκοκο, ενώ στο στόμα χαρακτηρίζεται από συμπύκνωση φρούτου, εξισορροπητική οξύτητα και μεγάλης διάρκειας επίγευση. Θα το απολαύσεις σε συνδυασμό με κυρίως πιάτα με ασιατικές καταβολές, λαδερά, οστρακοειδή και αλλαντικά.

Αγόρασέ το από 27,90€.

Βήμα δεύτερο: Τα ποτά

Ό,τι και αν παραγγέλνεις συνήθως στο αγαπημένο σου μπαρ, στόχος είναι στην κάβα του σπιτιού σου σταδιακά να έχεις τα πάντα – για να τα προσφέρεις, αλλά και για να αλλάζεις τις δικές σου γευστικές παραστάσεις. Άλλωστε, είπαμε, οι επιλογές που θα κάνεις δεν θα είναι του συρμού.

Ένα καλό ουίσκι είναι ο ακρογωνιαίος λίθος αυτής της προσπάθειας. Το φανταστικό Nikka “From the Barrel”, που έλαβε το κορυφαίο βραβείο στην κατηγορία του στα World Whisky Awards 2010, είναι με βεβαιότητα μια εξαιρετική επιλογή – ιδίως από τη στιγμή που έρχεται με δώρο μετρητή και δυο κομψά σφηνοπότηρα. Επιτυγχάνοντας μια ευχάριστη ισορροπία μεταξύ της πικάντικης πιπεριάς και του πλούσιου εσπεριδοειδούς, με εντάσεις βελανιδιάς και μαλακές νότες βανίλιας από βαρέλι bourbon, είναι αδύνατο να αφήσει ασυγκίνητο οποιονδήποτε λάτρη του ουίσκι.

Αγόρασέ το από 65,30€.

Ελαφρώς πιο «καθημερινό», αλλά εξίσου ξεχωριστό, το single malt ιρλανδέζικο The Pogues, παράγεται σε περιορισμένη έκδοση από τους West Cork Distillers σε συνεργασία με το θρυλικό πανκ συγκρότημα. Χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη αποκλειστικά βυνοποιημένο κριθάρι, μαγιά και νερό, ενώ έχει περάσει τρεις φορές από απόσταξη, καταλήγοντας σε ένα πιο ελαφρύ ποτό με απαλό φινίρισμα κανέλλας και καραμέλας. Στη μύτη ξεχωρίζουν άνθη, λεβάντα, σουσάμι, καραμελωμένα καρύδια και αλατισμένη σοκολάτα.

Αγόρασέ το από 25,99€.

Απολύτως επιβεβλημένο, ειδικά στη διάρκεια του καλοκαιριού, ένα παλαιωμένο ρούμι υψηλής ποιότητας αναβαθμίζει απευθείας οποιαδήποτε σπιτική κάβα. Το συγκεκριμένο, 12 ετών, προέρχεται από το αποστακτήριο Abuelo, το οποίο καλλιεργεί τα δικά του ζαχαροκάλαμα, δίνοντας το δικό του στυλ στο ρούμι, αλλά και ελέγχοντας απολύτως την ποιότητά του. Παλαιωμένο σε δρύινα βαρέλια, με πολύπλοκο αρωματικό μπουκέτο, πλούσιο σώμα και ελαφρώς καπνιστή γεύση, είναι σίγουρο ότι θα σε μαγέψει.

Αγόρασέ το από 41,50€.

Συνεχίζουμε με τζιν, και συγκεκριμένα με το Monkey 47 Dry Gin, που ξεχωρίζει εξαιτίας του μοναδικού τρόπου παρασκευής του και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του. Έχοντας αποσπάσει το Χρυσό βραβείο στην κατηγορία των τζιν στο International Wine & Spirits Competition London, περιλαμβάνει 47 διαφορετικά είδη βοτάνων και εμφιαλώνεται σε υγιεινές συνθήκες. Η μύτη αποκαλύπτει ένα ξυλώδες άρωμα, μαζί με αρώματα λαχανικών, νότες από φρέσκο χορτάρι και εσπεριδοειδή με μια βοτανική γλυκύτητα και ακολουθείται από μια πολύπλοκη, δυνατή γεύση, με άφθονα καρυκεύματα, φρούτα και βότανα. Αν το δοκιμάσεις μια φορά, δεν θα το ξεχάσεις ποτέ.

Αγόρασέ το από 46,40€.

Τα basics – που όμως δεν είναι καθόλου βασικά – συμπληρώνονται από την παλαιωμένη εκδοχή της πιο διάσημης τεκίλας στον κόσμο. Η Jose Cuervo Especial Silver παράγεται από 100% μπλε αγαύη και ωριμάζει σε βαρέλια από λευκή δρυ, όπου αποκτά το ελαφρώς πιπεράτο άρωμά της με ίχνη καραμέλας και βοτάνων. Στο στόμα δίνει γεύσεις από ψημένη αγαύη, σανταλόξυλο και μπαχαρικά και μια ελαφρώς γλυκιά επίγευση που γίνεται η ιδανική βάση για την απολύτως καλοκαιρινή Μαργαρίτα.

Αγόρασέ τη από 22,80€.

Ολοκλήρωσε το… αλκοολούχο μέρος του μπαρ με ένα πλήρες κιτ για ένα από τα πιο κλασικά κοκτέιλ. Στο Campari Spritz Kit θα βρεις – φυσικά – ένα μπουκάλι Campari Bitter Απεριτίφ, έναν Cinzano Pro Spritz Λευκό και Σόδα Schweppes για να απολαύσεις την απόλυτη εμπειρία του αγαπημένου σου κοκτέιλ. Μαζί τους και ένα ποτήρι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του δροσερού ποτού, για μια έξτρα δόση πολυτέλειας.

Αγόρασέ το από 28€.

Βήμα τρίτο: Ο εξοπλισμός

Ώρα να εφοδιαστείς και με τα αντικείμενα που θα κάνουν το σπιτικό σου μπαρ λειτουργικό και ικανό να υποστηρίξει όποιον πειραματισμό και αν βάλεις στο μυαλό σου.

Οι απόπειρές σου στο bartending θα γίνουν σαφώς ευκολότερες με ένα ολοκληρωμένο σετ για κοκτέιλ, όπως το συγκεκριμένο, που περιλαμβάνει εννιά τεμάχια για να έχεις πάντα αυτό που χρειάζεσαι. Σέικερ, λαβίδες, δοσομετρητής, φίλτρο, μαχαίρι μπάρμαν, δυο ανοιχτήρια και κουτάλι, τακτοποιούνται σε μια κομψή βάση από μπαμπού – για να λειτουργεί και ως διακοσμητικό όταν δεν χρησιμοποιείται για ενδιαφέρουσες δημιουργίες.

Αγόρασέ το από 35,95€.

Αν η πραγματική σου αδυναμία είναι τα κρασιά, οφείλεις στον εαυτό σου ένα κομψό ράφι για την τακτοποίηση των μπουκαλιών σου. Η συγκεκριμένη κάβα, μεταλλική και με δέκα θέσεις με ιμάντες από δερματίνη, είναι ιδιαιτέρως ανθεκτική και μπορεί να τοποθετηθεί είτε στο πάτωμα, είτε επάνω σε κάποιον πάγκο για να εξοικονομήσεις χώρο.

Αγόρασέ τη από 30,95€.

Εντυπωσιακό όσο και πρακτικό, το ηλεκτρικό ανοιχτήρι One Touch διαθέτει διαφανές κάλυμμα στο τιρμπουσόν από ειδικό κράμα αλουμινίου, για να μπορείς να βλέπεις τη διαδικασία του ανοίγματος των μπουκαλιών. Ο φωτισμός led κάνει την εικόνα του ακόμη πιο εντυπωσιακή, ενώ η απελευθέρωση του φελλού γίνεται μέσα σε 6-8” με το πάτημα ενός κουμπιού.

Αγόρασέ το από 22,90€.

Κλείνοντας… ας κλείσουμε και τη φιάλη που μόλις άνοιξες – αλλά όχι όπως κι όπως. Με το κομψό πώμα φιάλης Plastona Pedrini, η γεύση του κρασιού θα διατηρηθεί στο ακέραιο και το αισθητικό αποτέλεσμα θα απογειωθεί.

Αγόρασέ το από 13,14€.

Προφανώς, η λίστα των πιθανών επιλογών δεν έφτασε καν κοντά στο να εξαντληθεί. Θα συμβουλεύαμε, λοιπόν, να ρίξεις μια καλή ματιά στην τεράστια ποικιλία του SHOPFLIX.gr σε είδη κάβας για να είσαι σίγουρος ότι θα βρεις ακριβώς αυτά που χρειάζεσαι. Από τη στιγμή που θα κάνεις τις επιλογές σου, όλα θα είναι εύκολα. Χάρη στην αποκλειστική συνεργασία της πλατφόρμας με την Courier Center, η παραγγελία σου θα φτάσει στην πόρτα σου στην ακριβή ημερομηνία παράδοσης, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεσαι, άμεσα και αξιόπιστα.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας «σφράγισε» το πλεονέκτημα έδρας

Με τον Σλούκα να σκοράρει στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 77-71 και σφράγισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Basket League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024