Βρετανία: Η άνοδος του κόστους διαβίωσης στρέφει τους Βρετανούς προς φθηνότερες λύσεις διατροφής
Η άνοδος του κόστους διαβίωσης προκαλεί επίσης αύξηση κατά 7% των επισκέψεων στα σούπερ μάρκετ και μείωση κατά 12% των online αγορών.
Η ακρίβεια σε όλες τις χώρες -κυρίως της Ευρώπης- ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, έχει χτυπήσει «κόκκινο».
Ενδεικτικό των όσων ζουν οι ευρωπαίοι είναι οι βρετανοί καταναλωτές οι οποίοι στρέφονται προς φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις στα ψώνια τους στο σούπερ μάρκετ, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν την εκτόξευση του κόστους διαβίωσης. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, οι Βρετανοί το έχουν ρίξει στις κονσέρβες. Ακόμα και το κονσερβοποιημένο κρέας έχει αύξηση.
Τι αγοράζουν για να φάνε
Έρευνα της NielsenIQ έδειξε άνοδο στις πωλήσεις κατεψυγμένου κοτόπουλου (12% σε ετήσια βάση), ρυζιού και δημητριακών (11%). Αύξηση καταγράφουν επίσης τα κονσερβοποιημένα φασόλια και ζυμαρικά (10%), το κονσερβοποιημένο κρέας (9%) και τα ζυμαρικά (31%).
Αντίθετα, πέφτουν οι πωλήσεις μπύρας, κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών (9,7%), καθώς και η κατανάλωση άλλων ειδών που δεν είναι απαραίτητα στην διατροφή (6.1%).
«Οι καταναλωτές αρχίζουν να διαφοροποιούν τις επιλογές τους για να αντιμετωπίσουν την αύξηση του κόστους διαβίωσης. Για ορισμένα νοικοκυριά, η εξοικονόμηση χρημάτων σημαίνει αγορά φθηνότερων προϊόντων», εξηγεί στέλεχος της NielsenIQ.
Ορισμένα νοικοκυριά σταματούν να αγοράζουν ορισμένα προϊόντα ή στρέφονται προς φθηνές γερμανικές αλυσίδες όπως οι γερμανικές Aldi και Lidl.
Η άνοδος του κόστους διαβίωσης προκαλεί επίσης αύξηση κατά 7% των επισκέψεων στα σούπερ μάρκετ και μείωση κατά 12% των online αγορών.
Πηγή: ΑΠΕ
- Φως στο Τούνελ: Το έγγραφο ντοκουμέντο της Πυροσβεστικής για τον θάνατο της Ελένης Παπαδοπούλου
- Άρσεναλ – Άστον Βίλα 4-1: «Δήλωση» τίτλου οι «κανονιέρηδες»! – Κόλλησε με την ουραγό η Γιουνάιτεντ (1-1)
- Σ. Φάμελλος: Το 2026 να υπάρξει πραγματική πρόοδος στους κοινωνικούς φορείς και στις κοινωνικές δομές
- Φανταστικός ο Τζόουνς, αλλά η Παρτίζαν έχασε από την Βαλένθια (86-73)
- Η Ζαλγκίρις έκανε τη Χάποελ να δει… αστεράκια στο Ισραήλ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 31.12.2025]





