Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε εντυπωσιακές παραλίες της Αττικής, τώρα που – επιτέλους – έφυγαν όλοι

Πέντε εντυπωσιακές παραλίες της Αττικής, τώρα που – επιτέλους – έφυγαν όλοι

(Σχεδόν) θα χαίρεσαι που δεν είσαι στριμωγμένος στις Κυκλάδες

Δε θα σου πούμε ότι η Αθήνα είναι ωραία τον Αύγουστο – εκτός αν για κάποιο λόγο τα καυτά τσιμέντα σε εμπνέουν. Όμως πρώτον είναι ακόμη Ιούνιος και δεύτερον υπάρχουν τρόποι να ξεφύγεις ακόμη και εντός του άστεως (σου προτείνουμε διάφορους στον μεγάλο καλοκαιρινό οδηγό του in). Ένας από τους καλύτερους, είναι οι σύντομες εξορμήσεις στις παραλίες της Αττικής, πολλές εκ των οποίων είναι ισάξιες με εκείνες των νησιών. Και όσο οι μήνες περνούν, τόσο αδειάζουν από την πολυκοσμία. Πάμε να δούμε τις αγαπημένες μας;

Μια ώρα περίπου από το κέντρο (και κάτι παραπάνω, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς), σε απόσταση αναπνοής από το Ναό του Ποσειδώνα, που αξίζει από μόνος του μια επίσκεψη, βρίσκεται ίσως η πλέον κυκλαδίτικη από όλες τις παραλίες της Αττικής. Θα κατεβείς τα 100 σκαλάκια (και δυστυχώς, θα τα ανεβείς και πάλι φεύγοντας) και θα βρεθείς μπροστά σε πεντακάθαρα, καταπράσινα νερά και γυμνά βράχια, με όση άμμο ακριβώς χρειάζεσαι για να απλώσεις την ψάθα σου. Κοντά της υπάρχουν και άλλες δυο, μικρότερες και εξίσου όμορφες παραλίες, όμως αν είσαι πουριτανός, είναι καλύτερο να τις αποφύγεις. Τα ρούχα εκεί είναι προαιρετικά.

Μικρό και Μεγάλο Σέσι

Βρίσκονται στην περιοχή του Γραμματικού και θέλουν κάμποση οδήγηση – όχι πάντα υπό τις καλύτερες συνθήκες – για να φτάσεις στα κρυστάλλινα νερά τους. Όμως αξίζουν και με το παραπάνω τη μικρή ταλαιπωρία, αφού η ομορφιά τους, που παραπέμπει στις απέναντι ακτές της Εύβοιας, θα σε αποζημιώσει. Δεν θα σου πούμε ψέματα: κόσμο θα έχουν. Όμως υπάρχει αρκετός χώρος για όλους – στο Μεγάλο Σέσι τουλάχιστον.

Ψάθα

Αλλάζουμε και πάλι κατεύθυνση, αυτή τη φορά για να βρεθούμε στον Κορινθιακό – όπως βλέπεις η Αττική έχει επιλογές, και μάλιστα άφθονες. Στην Ψάθα θα βρεις διάφανα νερά που σε αφήνουν να δεις ως το βυθό, ψιιλό βοτσαλάκι που δεν θα σε ενοχλήσει ποτέ και σε τίποτα και απόλυτη ηρεμία ακόμη κι αν την πετύχεις γεμάτη, αφού ο χώρος είναι άφθονος. Και παρά το γεγονός ότι θα χρειαστεί να διανύσεις 60 χιλιόμετρα για να φτάσεις μέχρι εκεί, μπορείς να μετατρέψεις τη βουτιά σε ημερήσια εκδρομή, συνδυάζοντάς τη με φαγητό σε κάποιο κοντινό ταβερνάκι.

Πόρτο Γερμενό

Είναι η πιο διάσημη παραλία της λίστας και όχι άδικα. Στο Πόρτο Γερμενό πρωταγωνιστής είναι το τιρκουάζ, η πλούσια σκιά των πεύκων και το όμορφο, γραφικό τοπίο. Αν και αγαπημένο των Αθηναίων και όχι μόνο, το γεγονός ότι χωρίζεται σε τρεις διακριτές παραλίες, σου επιτρέπει να αναζητήσεις λίγη ηρεμία, αν και σίγουρα όχι μοναξιά.

Λιμανάκια

Άφησέ τα όντως για τον Αύγουστο, όταν όλοι θα έχουν πλέον εξαφανιστεί, αλλά αν έχεις την ευκαιρία να τα επισκεφθείς τις μέρες που θα είναι – σχετικά – πιο ήρεμα, μην το παραλείψεις. Οι λευκές πέτρες και η άψογη αντίθεσή τους με τα καταγάλανα νερά, όπως επίσης και η κοντινή απόσταση της παραλίας από το κέντρο της Αθήνας είναι η ευχή και η κατάρα της, αφού την έχουν φέρει στις πρώτες θέσεις της καρδιάς των περισσότερων Αθηναίων. Πάντως, αν δεν ντρέπεσαι να βγάλεις το μαγιό σου, τα Β’ Λιμανάκια, η χαριτωμένη παραλία των γυμνιστών, είναι σαφώς πιο ήρεμη – και προσφέρεται για δροσερές βουτιές από τα χαρακτηριστικά βραχάκια.

Και μερικά tips για τις φωτογραφίες που θα τραβήξεις σε κάθε μία από αυτές

Επτά αθηναϊκά πάρκα για να αράξεις τις μέρες του καύσωνα

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024