Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βαθύ: Η πρωτεύουσα της θρυλικής Ιθάκης

Βαθύ: Η πρωτεύουσα της θρυλικής Ιθάκης

Φωλιασμένο στο μυχό ενός κλειστού όρμου με δαντελωτές ακτές, το Βαθύ υποδέχεται τους ταξιδιώτες που αποζητούν ένα φιλόξενο και ρομαντικό προορισμό, σε ένα νησί με εξαίρετο φυσικό ανάγλυφο, βαθύ θαλάσσιο διαμελισμό και υπέροχες παραλίες

Ιδανικός τόπος για γαλήνιες διακοπές, το Βαθύ, η πρωτεύουσα της θρυλικής Ιθάκης, είναι ένας παραδοσιακός οικισμός με μονώροφα ή διώροφα κεραμοσκεπή σπίτια και γραφικά σοκάκια, που σφιχταγκαλιάζουν το κύριο λιμάνι του νησιού.

Το Βαθύ ιδρύθηκε εξ όσων γνωρίζουμε κατά τους Ρωμαϊκούς Χρόνους, όταν και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο ως κέντρο ολόκληρου του νησιού και ως ενδιάμεσος σταθμός-λιμάνι στην επικοινωνία μεταξύ της ελληνικής και της ιταλικής χερσονήσου.

Φωλιασμένο στο μυχό ενός κλειστού όρμου με δαντελωτές ακτές, το Βαθύ υποδέχεται τους ταξιδιώτες που αποζητούν ένα φιλόξενο και ρομαντικό προορισμό, σε ένα νησί με εξαίρετο φυσικό ανάγλυφο, βαθύ θαλάσσιο διαμελισμό και υπέροχες παραλίες.

Στην είσοδο του λιμανιού βρίσκονται το νησάκι Λαζαρέτο (με το εκκλησάκι του Σωτήρα) και τα λείψανα βενετσιάνικου κάστρου (στη θέση «Λούτσα»).

Εντός του οικισμού με τα αξιόλογα αρχιτεκτονικά δείγματα και το μητροπολιτικό ναό της Παναγίας (Εισόδια της Θεοτόκου), το Αρχαιολογικό Μουσείο, με εκθέματα που χρονολογούνται από τους Προϊστορικούς έως τους Ρωμαϊκούς Χρόνους, και το Ναυτικό – Λαογραφικό Μουσείο διαφυλάσσουν την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά του τόπου.

Στην ευρύτερη περιοχή, ο όρμος Δεξιά ή Δεξά (το ομηρικό λιμάνι Φόρκυς), όπου άφησαν οι Φαίακες τον ταλαιπωρημένο Οδυσσέα, το σπήλαιο των Νυμφών, όπου έκρυψε ο Οδυσσέας τα δώρα των Φαιάκων γυρίζοντας από την Τροία, τα ερείπια της ελληνιστικής ακρόπολης των Αλαλκομενών στο λόφο του Πίσω Αετού (οι Αλαλκομενές, πόλη χτισμένη σε θέση στρατηγικής σημασίας, ήταν η πρωτεύουσα του νησιού κατά τους Ιστορικούς Χρόνους) και τα κατάλοιπα ιερού του Απόλλωνα στο διάσελο του ίδιου λόφου (ιδρύθηκε κατά πάσαν πιθανότητα από τους Κορινθίους και λειτούργησε βάσει των ευρημάτων από τους Πρωτογεωμετρικούς έως και τους Πρώιμους Κλασικούς Χρόνους) φανερώνουν το πλούσιο μυθολογικό και ιστορικό παρελθόν της Ιθάκης.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024