Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επτά αθηναϊκά πάρκα για να σβήσεις τον καύσωνα

Επτά αθηναϊκά πάρκα για να σβήσεις τον καύσωνα

Ευρώπη γίναμε

Χρειάστηκαν δυο lockdown (ή τρία, ανάλογα με το πώς τα μετράς) για να καταλάβεις το κόλλημα των Ευρωπαίων, όμως πλέον οι βόλτες στα πάρκα εντάχθηκαν επισήμως και στις δικές σου συνήθειες. Και τώρα που έχεις ξεμείνει στην Αθήνα – ευχόμαστε προσωρινά – και τα 40άρια σκάνε σε αλλεπάλληλα κύματα, είναι η καλύτερη εποχή για να τα τιμήσεις. Για να αλλάξεις παραστάσεις, συγκεντρώσαμε επτά από τα καλύτερα που αξίζουν και με το παραπάνω να αφήσεις για λίγες ώρες τη γειτονιά σου.

.

.

Εθνικός Κήπος

Ας ξεμπερδέψουμε το προφανές από την πρώτη παράγραφο. Η ομορφιά του κήπου που κάποτε ανήκε στα βασιλικά ανάκτορα είναι γνωστή σε όλους – και παραπάνω από ικανή να σε κάνει να ξεχάσεις ότι βρίσκεσαι κυριολεκτικά στο Σύνταγμα. Σπάνια φυτά, πάπιες, χελώνες, χρυσόψαρα και… κατσίκες συνθέτουν την πανίδα του, και η σκιά είναι άφθονη, γενναιόδωρη και δροσιστική. Την επόμενη φορά που θα κατέβεις για ψώνια στο κέντρο, μην προσπεράσεις τους φοίνικες της εισόδου του.

Αττικό Άλσος

Εντυπωσιακό και προσεγμένο, με προνομιακή θέα σε όλη την πόλη, είναι η ιδανική βόλτα για μια ηλιόλουστη Κυριακή. Εκτός από τα γήπεδα τένις, βόλεϊ και μπάσκετ και τους δυο παιδότοπους που ενδείκνυνται για οικογενειακές στιγμές χαλάρωσης, διαθέτει καφέ και θερινό σινεμά, για να συμπληρώσεις τον περίπατο στο πράσινο με λίγη διασκέδαση.

Άλσος Συγγρού

Απλώνεται σε 950 στρέμματα στα σύνορα των Δήμων Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Μελισσίων, με την κύρια είσοδό του επί της Κηφισίας, στο ύψος του ΚΑΤ και κάποτε ανήκε στον Ανδρέα Συγγρό και τη σύζυγό του, Ιφιγένεια, οι οποίοι και το κληροδότησαν στην τότε Ελληνική Γεωργική Εταιρεία. Το εντυπωσιακό κτήμα βρίσκεται σήμερα υπό τη διαχείριση του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών και είναι ένα πραγματικό δάσος μέσα στην πόλη.

Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνη Τρίτση

Με έκταση 1.200 στρεμμάτων, έξι τεχνητές λίμνες και πλούσια πανίδα (κυρίως πτηνά), το πάρκο στο Ίλιον, που δημιουργήθηκε από τη βασίλισσα Αμαλία, ανήκει σίγουρα στα ομορφότερα της Αττικής. Στο εσωτερικό του, θα βρεις και τον Πύργο της Βασιλίσσης, που διαθέτει αμπελώνα 40 στρεμμάτων και οργανώνει ξεναγήσεις στο εσωτερικό του κτίσματος, τους στάβλους με τα άλογα, τα αμπέλια και το οινοποιείο.

Σκοπευτήριο Καισαριανής

Παρά τη βαριά ιστορία του, ως χώρος εκτέλεσης πολλών αγωνιστών της αντίστασης από τους Γερμανούς στο διάστημα 1942-44 – με αποκορύφωμα τη μαζική εκτέλεση 200 ατόμων το 1944 – το Σκοπευτήριο σήμερα είναι ένας από τους αγαπημένους χώρους αναψυχής των κατοίκων των ανατολικών συνοικιών της Αθήνας. Περιποιημένο και πολυπρόσωπο, διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο χώρο για σκύλους, παιδική χαρά και μπόλικα παγκάκια, ενώ το πίσω μέρος του ακουμπά στους πρόποδες του Υμηττού – και προσφέρεται για έναν περίπατο με θέα.

Βοτανικός Κήπος

Σε μια έκταση 1800 στρεμμάτων στο Χαϊδάρι, στο τέλος της Ιεράς Οδού, θα συναντήσεις την είσοδο του Διομήδειου Βοτανικού Κήπου, όπου αναπτύσσονται περισσότερα από 4.000 φυτά από τη Μεσόγειο, τη νότια Αφρική, την Ωκεανία, την Ασία, την κεντρική και τη βόρεια Αμερική. Ο μεγαλύτερος βοτανικός κήπος ολόκληρης της ανατολικής Μεσογείου, κρύβει στο εσωτερικό του φυτά όπως το κώνειο – το διαβόητο φυτό που δηλητηρίασε τον Σωκράτη – αλλά και μια ελιά άνω των 900 ετών.

Πεδίον του Άρεως

Επιστρέφουμε στην καρδιά της Αθήνας και σε ένα πάρκο που τα τελευταία χρόνια έχει ξαναβρεί τη χαμένη του αίγλη. Σχεδιασμένο για να τιμήσει τους ήρωες του ’21, είναι σπαρμένο με αγάλματα επαναστατών, ενώ καταλήγει στην επίσης πολύ όμορφη πλατεία Πρωτομαγιάς. Αν διψάσεις, στον χώρο του πάρκου λειτουργεί αναψυκτήριο που περιμένει να σε δροσίσει.

Ανακαλύψτε τις 6 must παραστάσεις που πρέπει να δείτε φέτος το καλοκαίρι

10 tips για τις καλύτερες καλοκαιρινές φωτογραφίες

Sports in

Επίσημο: Χωρίς τον Μέσι η Αργεντινή για τα φιλικά στην Αμερική

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής (AFA) επιβεβαίωσε την απουσία του Λιονέλ Μέσι από τα φιλικά του Μαρτίου στην Αμερική.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024