Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η εντυπωσιακή τοιχογραφία για την εξάλειψη των έμφυλων ανισοτήτων

Η εντυπωσιακή τοιχογραφία για την εξάλειψη των έμφυλων ανισοτήτων

Μια πρωτοβουλία από την τράπεζα Πειραιώς

Σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία για να φύγει το «γκρίζο» από την Αθήνα, αλλά και για να σταλεί ένα ισχυρό κοινωνικό μήνυμα, προχώρησε η τράπεζα Πειραιώς. Πρόκειται για μια εικαστική παρέμβαση που περνά και το μήνυμα της ισότητας των φύλων.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα συμμετέχει στην πρωτοβουλία «Γενιά 17» της ελculture για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, υιοθετώντας τον Στόχο#5 – Ισότητα των Φύλων.

Ως ανάδοχος του Στόχου # 5 – Ισότητα των Φύλων, η Τράπεζα Πειραιώς δημιούργησε μια τοιχογραφία (mural) μεγάλων διαστάσεων που φιλοτέχνησε ο, διεθνούς φήμης street artist, Atek στο κτίριο επί της οδού Πανεπιστημίου 31 στην Αθήνα.

Η πρωτοβουλία αυτή γίνεται στο πλαίσιο της πολυδιάστατης πολυδιάστατη στρατηγικής εταιρικής υπευθυνότητας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και αναπτύσσοντας δράσεις που συμβάλλουν στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας ισότιμων ανθρώπων. Μιας κοινωνίας ανοιχτής, ποικιλόμορφης και δίκαιης, με ίσες ευκαιρίες για όλες και όλους.

Η τοιχογραφία

Πρόκειται για μια τοιχογραφία της σύγχρονης γυναίκας, που ισορροπώντας σε πολλαπλούς ρόλους, προβάλλει την ταυτότητά της και διεκδικεί ισότιμη θέση στην κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Αίτημα διαχρονικό, πάντα επίκαιρο για θεσμικές παρεμβάσεις που στοχεύουν στην επίτευξη του Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών για την Ισότητα των Φύλων.

Με αυτή την εικαστική παρέμβαση,  σε ένα εμβληματικό σημείο της πόλης των Αθηνών, απέναντι από την «Αθηναϊκή Τριλογία», η Τράπεζα Πειραιώς προωθεί τον ανοιχτό διάλογο, την εξωστρέφεια και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την εξάλειψη των έμφυλων ανισοτήτων.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024