Νίκος Ανδρουλάκης: Πρέσβης του Ερντογάν στο ΝΑΤΟ ο Στόλτενμπεργκ
«Ο Στόλτενμπεργκ επιλέγει να δικαιολογήσει το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν» λέει ο Ανδρουλάκης
Σκληρά λόγια χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης σε ότι αφορά στις δηλώσεις του γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, αναφορικά με τις δηλώσεις για την Τουρκία και τις αντιρρήσεις που αυτή εκφράζει για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία.
«Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Στόλτενμπεργκ επιλέγει να δικαιολογήσει το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν, ακόμα και την εκβιαστική συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι σε Σουηδία και Φινλανδία», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: «Θα πρέπει όμως να γίνει απολύτως κατανοητό από όλους ότι θα είναι και η τελευταία. Δεν μπορεί να λειτουργεί και ως πρέσβης του Ερντογάν και ως Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ».
Η απάντηση στον Στόλτενμπεργκ
«Οι προκλήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, η απειλή πολέμου απέναντι στην Ελλάδα, η αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και το αναθεωρητικό δόγμα της τουρκικής ηγεσίας δεν είναι απλώς διαφωνίες ή “ατυχήματα”, όπως ατυχώς σημείωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Στόλτενμπεργκ», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι ο γγ του ΝΑΤΟ, «χαρακτήρισε, μάλιστα, “αφοσιωμένο σύμμαχο” την Τουρκία, μία χώρα που λειτουργεί ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας από τον Καύκασο μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου, και είναι το μόνο κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ που δεν έχει λάβει καμία κύρωση κατά της Ρωσίας μετά την έναρξη του πολέμου».
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442