Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στόλτενμπεργκ: Να αντιμετωπιστούν «το συντομότερο» οι ανησυχίες της Τουρκίας για Φινλανδία - Σουηδία

Στόλτενμπεργκ: Να αντιμετωπιστούν «το συντομότερο» οι ανησυχίες της Τουρκίας για Φινλανδία – Σουηδία

Η σουηδή πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες της Τουρκίας, είπε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ

Τη στήριξή του προς την Τουρκία παρείχε -για ακόμη μια φορά- ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατανοώντας πλήρως τις ανησυχίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με την πρωθυπουργό της Σουηδίας, Μαγκνταλένα Άντερσον, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ επέμεινε ότι «πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες για την ασφάλεια όλων των συμμάχων».

«Στόχος είναι να αντιμετωπιστούν οι αντιρρήσεις της Τουρκίας σχετικά με την ένταξη στο ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατό, και η Σουηδία με την Φινλανδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατό» πρόσθεσε ο επικεφαλής της Συμμαχίας.

Όπως είπε «οι εν εξελίξει αλλαγές στους νόμους περί τρομοκρατίας, και στους κανονισμούς για τις εξαγωγές είναι ευπρόσδεκτες για την κάλυψη των ανησυχιών της Τουρκίας για την ένταξη στο ΝΑΤΟ» υποστήριξε.

Ο  Στόλτενμπεργκ δήλωσε δε ότι είναι «αδιανόητο» οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να μην υπερασπιστούν τη Σουηδία εάν δεχθεί επίθεση.

Η σουηδή πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες της Τουρκίας, είπε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ. «Το επιτελείο μου», όπως είπε, παραμένει σε στενή επαφή με αξιωματούχους και από τις τρεις χώρες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ταχέως οι τουρκικές ανησυχίες και να προχωρήσει η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία».

«Πολύ σοβαρά υπόψιν τις ανησυχίες της Τουρκίας»

Από πλευράς της, η σουηδή πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον δήλωσε ότι η Στοκχόλμη λαμβάνει «πολύ σοβαρά» υπόψη την ανησυχία της Τουρκίας σε σχέση με τις αιτήσεις ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

«Τόσο η Σουηδία όσο και η Φινλανδία θα είναι πάροχοι ασφάλειας για την περιοχή, για ολόκληρο το ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας» πρόσθεσε η πρωθυπουργός της Σουηδίας.

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024