Η ασφυκτική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα οικονομικά της Μπαρτσελόνα, η οποία «επλήγη» τρομερά την τελευταία διετία απ’ τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού, οδηγούν τους «μπλαουγκράνα» σε αναζήτηση τρόπων για να «κόψουν» απ’ το μισθολόγιο της επόμενης σεζόν τουλάχιστον 160 εκατ. ευρώ!
Αυτό παραδέχθηκε σε συνέντευξή του στην καταλανική SPORT ο αντιπρόεδρος των «μπλαουγκράνα» Εντουάρ Ρομέου, εξηγώντας πως τα συνολικά μισθολόγια της «Μπάρτσα» θα πρέπει «…να είναι περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ, ίσως λίγο παραπάνω, αλλά λίγο παραπάνω».
Παράλληλα, εξήγησε πως για να είναι βιώσιμη η επόμενη σεζόν για την Μπαρτσελόνα (με δεδομένη τη «μαύρη τρύπα» που κουβαλάει απ’ τους προηγούμενους ισολογισμούς της) θα πρέπει να έχει έσοδα τουλάχιστον 800 εκατ. ευρώ.
«Αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε τον σύλλογο σε ακόμη χειρότερη κατάσταση από ό,τι τον παραλάβαμε για να έχουμε όλους τους παίκτες που ζητάει ο κόσμος. Δεν θα κάνουμε τίποτα τρελό ούτε θα θέσουμε τον σύλλογο σε κίνδυνο» τόνισε ο Ρομέου και πρόσθεσε πως «…η Μπάρτσα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της επειδή έχουν υπογραφεί, αλλά θα διαπραγματευτούμε μειώσεις των μισθών. Ας ελπίσουμε οι παίκτες να καταλάβουν την κατάσταση.
Το μισθολόγιό μας είναι στα 560 εκατ. ευρώ και πρέπει να μειωθεί 400 εκατ. ευρώ. Ίσως και λίγο παραπάνω, αλλά όχι πολύ… περισσότερο. Για να είναι βιώσιμη ομάδα χρειαζόμαστε περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ. Με αυτό το ποσό -συγκρατώντας τα συνηθισμένα έξοδα- θα μπορούμε να είμαστε σε θέση για να δημιουργήσουμε κέρδη και πλεόνασμα για να τελειώσουμε με το χρέος που έχουμε έχω.
Πρέπει να ενεργοποιήσουμε τους μοχλούς για να λύσουμε το πρόβλημα τώρα, αλλά είναι επίσης σημαντικό οι διάφοροι συνεργάτες που έχουμε να μας φέρουν περισσότερα χρήματα στο μέλλον».
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.
Η Γιουβέντους συνεχίζει την επέλαση με στόχο την έξοδο στο Champions League και παραμένει αήττητη για έβδομο σερί παιχνίδι (πέντε νίκες, δυο ισοπαλίες). Τα γκολ οι Ντέιβιντ (2'), Τουράμ 57'.
Δείτε βίντεο με όλα τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα από τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ και την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League.