Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλασμένες δυνατές: Μια σημαντική πρωτοβουλία θέλει να θυμίσει στις γυναίκες τη δύναμή τους

Πλασμένες δυνατές: Μια σημαντική πρωτοβουλία θέλει να θυμίσει στις γυναίκες τη δύναμή τους

Μπορεί η επιμόρφωση να μας βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε δυνατές από τη φύση μας;

Τα τελευταία χρόνια είδαν ίσως την πιο ραγδαία πορεία της Ελλάδας προς την ισότητα των φύλων. Και μπορεί ο δρόμος να παραμένει ακόμη μακρύς, όμως η διαρκής εμφάνιση νέων πρωτοβουλιών που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, σε πολλές περιπτώσεις και με την υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα, δεν μπορούν παρά να μας γεμίσουν ελπίδα. Ιδίως όταν, όπως στο πρόσφατο παράδειγμα της Elbisco, φροντίζουν να θεμελιώσουν την καλή τους πρόθεση σε στέρεες βάσεις.

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Από τις αρχές Μαΐου, το brand Elite της Elbisco έθεσε σε κίνηση μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, που όλα δείχνουν ότι εκτός από τις καλές προθέσεις, είναι εφοδιασμένη και με την αναγκαία τεχνογνωσία, ώστε να καταφέρει να αφήσει πραγματικά το στίγμα της, βελτιώνοντας τις ζωές δεκάδων γυναικών. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Πλασμένες Δυνατές», οι δράσεις του οποίου έχουν σχεδιαστεί και «τρέχουν» από τον πλέον ειδικό: το Κέντρο για τα Έμφυλα Δικαιώματα και την Ισότητα «Διοτίμα», με την αμέριστη ηθική και υλική υποστήριξη της εταιρείας.

Πλασμένες Δυνατές

Η πρωτοβουλία, για την οποία έχει δημιουργηθεί και η ιστοσελίδα plasmenesdynates.gr, απαρτίζεται από μια σειρά από δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, ενώ ο πυρήνας του εντοπίζεται σε πέντε κύκλους σεμιναρίων, που έχουν στόχο να ενδυναμώσουν τις συμμετέχουσες μέσω της επιμόρφωσης και της κατάρριψης βλαβερών στερεοτύπων. Τα σεμινάρια εστιάζουν σε μια σειρά από τομείς με κεντρική σημασία για τις ζωές των γυναικών, όπως η εργασία, η μητρότητα και η ψυχική και σωματική υγεία, στοχεύοντας στην υποστήριξή τους στο ταξίδι προς την ενδυνάμωση.

Κάθε γυναίκα, ανεξάρτητα από την ηλικία ή τα επιμέρους χαρακτηριστικά της, έχει την ευκαιρία να δηλώσει συμμετοχή στο σεμινάριο που την ενδιαφέρει μέσα από την ιστοσελίδα και να το παρακολουθήσει εντελώς δωρεάν.

Πρόκειται για μια δράση που θα αποδειχθεί πολύτιμη για τις γυναίκες που θα ωφεληθούν από αυτή, και η οποία έρχεται να προστεθεί στο πλούσιο βιογραφικό της Elbisco σε πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης, στο πλαίσιο της δέσμευσης της εταιρείας σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης. Εξάλλου, όπως έχει καταστήσει σαφές τόσο ρητά όσο και εμπράκτως στο παρελθόν, η Elbisco δεν αντιμετωπίζει την ισότητα των φύλων απλώς ως έναν ακόμη ευγενή σκοπό, αλλά ως θεμελιώδη προϋπόθεση για ένα βιώσιμο και δίκαιο μέλλον.

Δηλώστε συμμετοχή στο site plasmenesdynates.gr.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024