Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης επιτέθηκε στην Τουρκία στο Κογκρέσο σαν να μην είχαμε συνομιλήσει πριν

Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης επιτέθηκε στην Τουρκία στο Κογκρέσο σαν να μην είχαμε συνομιλήσει πριν

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

Σε νέα επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο στην Άγκυρα. Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι μίλησε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ σαν να μην είχαν συνομιλήσει στην Τουρκία.

«Είχαμε συμφωνήσει να μη βάλουμε τρίτους ανάμεσα μας και σε δύο τρεις βδομάδες μετά τη συνάντηση μας, πήγε στις ΗΠΑ στο Κογκρέσο και μίλησε εναντίον της Τουρκίας, εναντίον των συμφερόντων της Τουρκίας σαν να μην είχαμε συναντηθεί.

Μετά πήγε στο Νταβός και έκανε το ίδιο. Ας μη μας παρεξηγούν, εμείς είμαστε υπέρ της πολιτικής με αξιοπρέπεια. Εμεί δεν λέμε ναι στην πολιτική που στερείται αξιοπρέπειας», είπε συγκεκριμένα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ερωτηθείς σχετικά με τα ελληνοτουρκικά στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Αναλυτικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε την Τετάρτη συνάντηση με τον ομόλογό του από τη Βενεζουέλα προκειμένου να υπογράψουν εμπορικές και διακρατικές συμφωνίες.

Νέα αναφορά στις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Ερντογάν αναφέρθηκε ξανά στις αμερικάνικες βάσεις που αναπτύσσονται στην ελληνική επικράτεια, λέγοντας πως «δεν θα αγοράσω τον ισχυρισμό ότι έχουν εγκατασταθεί κατά της Ρωσίας. Δεν θα καταπιώ αυτό το επιχείρημα», δίχως ωστόσο να διευκρινίσει αν εννοεί ότι οι βάσεις αυτές απειλούν τη χώρα του.

Για Σουηδία και Φινλανδία

«Το ΝΑΤΟ είναι μια οργάνωση ασφαλείας, όχι μια οργάνωση που υποστηρίζει την τρομοκρατία. Όσο οι συνομιλίες των ηγετών τρομοκρατών μεταδίδονται στη σουηδική κρατική τηλεόραση, δεν μπορούμε να τους πούμε: «Ελάτε, γίνετε μέλος του ΝΑΤΟ». Το ίδιο ισχύει και για τη Φινλανδία», είπε.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την παραπάνω δήλωσή του αφήνει σαφείς αιχμές εναντίον δύο βασικών συμμάχων της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, επαναλαμβάνοντας μάλιστα ότι δεν θα επιτρέψει στις Φινλανδία και Σουηδία να ενταχθούν στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, για όσο διάστημα εξακολουθούν να υποστηρίζουν τους Κούρδους και το PKK.

Πρόσθεσε, δε, απευθυνόμενος στον Νικολάς Μαδούρο ότι ο ίδιος και η Τουρκία είναι αντίθετοι στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ και άλλες δυνάμεις, εναντίον της Βενεζουέλας, την οποία χαρακτήρισε ως «τον πιο σημαντικό συνεργάτη στη Νότια Αμερική».

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του MEGA

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024