Οι πρώτες ζέστες του καλοκαιριού έχουν αρχίσει και τι καλύτερο από ένα πεντανόστιμο, δροσερό γλυκό.

Ο λόγος για την υπέροχη πάβλοβα με σάλτσα φράουλας.

Φτιάχνεται εύκολα και ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

Δείτε τη συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου:

Υλικά

  • 1kg φράουλες για την Πάβλοβα και την σάλτσα φράουλας

Για την Μαρέγκα

  • 6 ασπράδια από μεγάλα αυγά ή 4 ασπράδια για μέτριο μέγεθος
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο ή ½ κουταλάκι χυμός λεμόνι
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη ή 1 κούπα ζάχαρη για μέτριο μέγεθος
  • 2 βανίλιες

Για την Σαντιγί

  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 4 κουταλιές άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με 1 συσκευασία 500ml φυτική σαντιγί και κατ’ επιλογή προσθέτετε περισσότερη άχνη

Για την Σάλτσα Φράουλας

  • Φράουλες
  • 1 κούπα νερό
  • 2 κουταλιές κορν φλάουρ
  • 3 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 κουταλιά λεμονιού
  • 1 κουταλιά κονιάκ

Εκτέλεση για τη Σάλτσα Φράουλας

  • Πλύνετε καλά και καθαρίστε τις φράουλες.
  • Διαλέξτε και κρατήστε τις πιο γερές και ομοιόμορφες φράουλες και κόψτε τες στη βάση για να γεμίσετε την Πάβλοβα.
  • Τις υπόλοιπες βάλτε τες σε κατσαρολίτσα με 1 κούπα νερό, βράστε τες για 5΄-6΄και στραγγίξτε τες κρατώντας το ζουμί, το οποίο πρέπει να είναι μια κούπα. Αν είναι παραπάνω συμπυκνώστε το.
  • Δέστε το σε σάλτσα προσθέτοντας το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το λεμόνι.
  • Όταν δέσει και λαμπικάρει η σάλτσα, αφήστε την να κρυώσει και προσθέστε το κονιάκ.