Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υεμένη: Τρεις νεκροί από θραύσματα καταρριφθέντος drone εν μέσω της εκεχειρίας

Υεμένη: Τρεις νεκροί από θραύσματα καταρριφθέντος drone εν μέσω της εκεχειρίας

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από θραύσματα καταρριφθέντος μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην πρωτεύουσα Σανάα της Υεμένης, εν μέσω της εκεχειρίας ανάμεσα στα εμπόλεμα μέρη, η ισχύς της οποίας εκπνέει τη 2η Ιουνίου.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Δευτέρα στη Σανάα, την πρωτεύουσα της Υεμένης, όταν χτυπήθηκαν από συντρίμμια και θραύσματα οπλισμένου τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους (UAV) της στρατιωτικής συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσαν αξιωματούχοι των σιιτών ανταρτών Χούθι, που πρόσκεινται στο Ιράν, και ιατρικές πηγές (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Adel al-Khadher).

Και τρεις τραυματίες

Ο υπουργός Υγείας των Χούθι διευκρίνισε ότι άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν το αεροσκάφος έπεσε σε περιοχή όπου βρίσκεται εμπορικό κέντρο, σύμφωνα με πρακτορείο ειδήσεων προσκείμενο στους σιίτες αντάρτες.

Τρεις ιατρικές πηγές επιβεβαίωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι έξι άνθρωποι χτυπήθηκαν από τα συντρίμμια και ότι οι τρεις από αυτούς υπέκυψαν στα τραύματα που υπέστησαν.

«Η αντιαεροπορική άμυνά μας κατέρριψε κινεζικής κατασκευής οπλισμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος CH4 της σαουδαραβικής πολεμικής αεροπορίας με πύραυλο επιφανείας-αέρος», ανέφερε ο Γιαχία Σάρια, στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, μέσω Twitter.

Εν μέσω της εκεχειρίας

Ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής συμμαχίας υπό την ηγεσία του Ριάντ, που επενέβη στον πόλεμο τον Μάρτιο του 2015, δεν απάντησε αμέσως όταν το Reuters του ζήτησε σχόλιο.

Το αιματηρό επεισόδιο καταγράφηκε εν μέσω της εκεχειρίας ανάμεσα στα εμπόλεμα μέρη, η ισχύς της οποίας εκπνέει τη 2η Ιουνίου και ο ΟΗΕ επιδιώκει να παραταθεί.

Ο πόλεμος στην Υεμένη, που γενικεύτηκε το 2014, έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους κι έχει προκαλέσει μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές τραγωδίες στον κόσμο. Εκατομμύρια Υεμενίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο λιμού.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024