Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο απέπεμψε τον πρόεδρο της Petrobras 40 ημέρες μετά τον διορισμό του

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο απέπεμψε τον πρόεδρο της Petrobras 40 ημέρες μετά τον διορισμό του

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο απέπεμψε 40 ημέρες μετά τον διορισμό του, τον πρέδρο της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου Petrobras καθώς πιέζεται ολοένα περισσότερο να ελέγξει τη μεγάλη αύξηση του πληθωρισμού ενόψει των προεδρικών εκλογών, στις οποίες αναμένεται να διεκδικήσει νέα θητεία.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters) απέπεμψε χθες Δευτέρα τον επικεφαλής της γιγαντιαίας δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου Petrobras, τον Ζουζέ Μάουρου Κοέλιου, που είχε διορίσει στη θέση πριν μόλις 40 ημέρες, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας.

«Σε αλλαγή προσώπου»

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ως πλειοψηφικός μέτοχος της Petroleo Brasileiro S.A. (Petrobras), αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγή (προσώπου) στην προεδρία της επιχείρησης», ανέφερε το υπουργείο στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ο κ. Κοέλιου ήταν ο τρίτος πρόεδρος του ομίλου σε κάτι περισσότερο από έναν χρόνο.

Χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους της απόφασής της, η βραζιλιάνικη κυβέρνηση τον ευχαρίστησε για την προσπάθειά του, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «η Βραζιλία διέρχεται το τρέχον διάστημα δύσκολη περίοδο, λόγω των ακραίων διακυμάνσεων των τιμών των υδρογονανθράκων στις διεθνείς αγορές».

Ο αρχηγός του κράτους θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στις εκλογές του Οκτωβρίου και πιέζεται ολοένα περισσότερο να ελέγξει τη μεγάλη αύξηση του πληθωρισμού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Καίνε πληθωρισμός και αυξήσεις

Η κυβέρνηση πρότεινε νέος πρόεδρος να αναλάβει ο Κάιου Μάριου Πάες ντε Αντράτζι, υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη μείωση της Γραφειοκρατίας.

Οι δύο προκάτοχοι του κ. Κοέλιου, ο Χομπέρτου Καστέλου Μπράνκου και ο Ζοακίμ Σίλβα ε Λούνα, είχαν απαλλαγεί από τα καθήκοντά τους επίσης εξαιτίας του πληθωρισμού και της αύξησης των τιμών των καυσίμων.

Ο κ. Αντράτζι έχει «όλα τα προσόντα» για να διευθύνει την επιχείρηση κατά τρόπο που θα επιτρέψει «να ξεπεραστούν οι τρέχουσες προκλήσεις», σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024