Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Μετά από 15 χρόνια τα Starbucks αποχωρούν - Κλείνουν 130 καταστήματα

Ρωσία: Μετά από 15 χρόνια τα Starbucks αποχωρούν – Κλείνουν 130 καταστήματα

Η απόφαση των Starbucks ανακοινώθηκε τη Δευτέρα.

Άλλη μια γνωστή εταιρεία αποφασίζει να αποχωρήσει από τη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, με την Starbucks να ανακοινώνει σήμερα Δευτέρα ότι προχωράει στο κλείσιμο 130 καταστημάτων της στη χώρα.

Η δραστηριοποίηση της αμερικάνικης εταιρείας στη ρωσική αγορά συνεισφέρει λιγότερο από το 1% του ετήσιου τζίρου της.

Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους

Αναφορικά με τους 2.000 εργαζομένους της Starbucks στη Ρωσία, η εταιρεία δήλωσε ότι θα συνεχίσει να τους πληρώνει για έξι ακόμη μήνες και πως θα τους βοηθήσει να βρουν άλλες ευκαιρίες απασχόλησης. Αξίζει να σημειωθεί πως τα καταστήματα της Starbucks λειτουργούσαν στη χώρα με συμφωνίες αδειοδότησης, που σημαίνει πως τα διαχειρίζονταν τοπικοί επιχειρηματικοί φορείς.

Αν και η εταιρεία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι θα αποχωρήσει από τη χώρα, η διαδικασία για τη λύση τέτοιων συμφωνιών αδειοδότησης απαιτεί χρόνο. Ήδη όμως από τις 8 Μαρτίου, έχουν κλείσει τα καταστήματά της στη Ρωσία και δεν αποστέλλονται προϊόντα της εκεί, όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ του CNBC.

Στα τελευταία αποτελέσματα τριμήνου, η εταιρεία δεν προέβη σε προβλέψεις για τον αντίκτυπο της αποχώρησής της από την ρωσική αγορά. Αυτό, όμως, σίγουρα είναι πολύ μικρότερος από το χτύπημα που δέχθηκε η McDonald’s, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε πως φεύγει από τη Ρωσία μετά από τριάντα χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην CEO της Starbucks υποσχέθηκε να δωρίσει το ποσό που προέκυψε από τα δικαιώματα εκμετάλλευσης από τη δραστηριότητά της στη Ρωσία για ανθρωπιστικούς σκοπούς.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024