Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Αλέξια θα μας ταξιδέψει σε τζαζ μελωδίες στην Τεχνόπολη

Η Αλέξια θα μας ταξιδέψει σε τζαζ μελωδίες στην Τεχνόπολη

H Αλέξια, μία Conceptual Vocal Artist, με πολυετείς σπουδές και πλούσια δισκογραφία, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς σε μια μοναδική τζαζ βραδιά.

Η Αλέξια Βασιλείου μας χαρίζει μία μοναδική συναυλία το βράδυ του Σαββάτου 28 Μαΐου 2022 στην Τεχνόπολη, μαζί με 21 καλλιτέχνιδες, allfemale bands και σχήματα με front women από την Ευρώπη & όλο τον κόσμο που ενώνουν τις φωνές τους προτάσσοντας τη γυναικεία καλλιτεχνική παρουσία στο φετινό 21ο Athens Jazz!

 Το Σάββατο 28 Μαΐου, το πρόγραμμα του Athens Jazz θα κλείσει μια καλλιτέχνιδα που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.

Γνωρίσαμε την Αλέξια μέσα από την 40-ετή επιτυχημένη καριέρα της, που διατηρείται άφθαρτη μέχρι σήμερα.

Από την αρχή της πορείας της, η Αλέξια εισήγαγε την τζαζ στην mainstream μουσική σκηνή της Ελλάδας, σε μια εποχή που το συγκεκριμένο μουσικό είδος υποστηριζόταν μόνο από την υπόγεια σκηνή – underground, με τους τζαζ δίσκους της «Τα Κλασσικά» και το «In a Jazz Mood» καθώς και με τη συμμετοχή του Chick Corea και του John Patitucci.

Τα τελευταία 20 χρόνια επικεντρώθηκε προς τις πραγματικές της μουσικές αγάπες, την τζαζ και την αυτοσχεδιαστική μουσική, διευρύνοντας τις πλούσιες φωνητικές και εκφραστικές της δυνατότητες.

Μέσα από τη μουσική της αναδύονται πολλαπλά ερεθίσματα που συνδέουν την τζαζ (κλασική και σύγχρονη) με τη folk, την ποπ, και την αβάν γκαρντ.

Ζώντας, ταξιδεύοντας και δημιουργώντας συνεχώς, η Αλέξια έχει διαμορφώσει το δικό της μουσικό σύμπαν, με πολλές και μεγάλες συνεργασίες, όπως με τον Μίκη Θεοδωράκη, τη Milva, τη Madeleine Peuroux κ.ά., ενώ παράλληλα έχει επιτελέσει συστηματικά και επί σειρά ετών ερευνητικό και ακτιβιστικό έργο, ιδίως σε ζητήματα που αφορούν στα θεμελιώδη Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το πρόγραμμα του Athens Jazz,  το Σάββατο 28/05 ανοίγει η Karin Hammar από τη Σουηδία, μαζί με τους Fab 4, το σχήμα που η ίδια δημιούργησε το 2014, ένα από τα πιο δημιουργικά της σουηδικής τζαζ σήμερα.

Τη διαδέχεται η LIUN & The Science Fiction Band, επίσημη συμμετοχή της Γερμανίας. Η ελβετικής καταγωγής τραγουδίστρια Lucia Cadosch, με βάση της το πολυμουσικό Βερολίνο, θα μας παρουσιάσει μια urban μουσική που αντλεί από dark ρυθμολογίες, space jazz εικόνες και ψυχεδελικά electro-pop σχήματα, ένα σύμπαν στο οποίο συνυπάρχουν παρελθόν, παρόν και μέλλον.

 Hint: Η Αλέξια έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές στο εξωτερικό ως ερμηνεύτρια, συνθέτης και στιχουργός, ειδικότερα για το τριπλό άλμπουμ Re-bE, το The Voice Improvisation Series και  το Birds Have to Fly – υποψήφιο στα βραβεία GRAMMY!

Για το Athens Jazz:

Το Athens Jazz επιστρέφει από τις 23 έως τις 29 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων αλλά και σε ολόκληρη την πόλη, με θέμα Women in Jazz. Ο μακροβιότερος μουσικός θεσμός της πόλης αλλάζει, εξελίσσεται, εμπλουτίζεται και, με βασικό στόχο για φέτος να αναδείξει το ζήτημα της γυναικείας εκπροσώπησης στη μουσική και στη jazz ειδικότερα, να προβάλλει τις μουσικές και τις ιστορίες των γυναικών, παρουσιάζει ένα πολύ ξεχωριστό lineup.

Στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης θα ανέβουν συνολικά 21 καλλιτέχνιδες, allfemale bands και σχήματα με front women από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο, κι εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε ζωντανά καταξιωμένες μουσικούς με διεθνή καριέρα, σημαντικά achievements και εμφανίσεις στα μεγαλύτερα φεστιβάλ αλλά και ό,τι πιο σύγχρονο και φρέσκο έχει να παρουσιάσει η σκηνή σήμερα.

Παράλληλα με τα 21 live shows, το Athens Jazz παρουσιάζει μια σειρά νέων δράσεων που θα πλαισιώσουν το φεστιβάλ, από τις 20 έως τις 29 Μαΐου, για να δημιουργήσουν μια γεμάτη φεστιβαλική εμπειρία που τόσο μας έχει λείψει.

Μαζί με την έκθεση φωτογραφίας της ομάδας METApolis και τη νομαδική αγορά του Meet Market, τους βασικούς «συνοδοιπόρους» του φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια, θα πραγματοποιηθούν openair προβολές σε συνεργασία με το INEDIT Greece, έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στις γυναίκες της jazz, διεθνές συνέδριο με panels και vocal masterclass με τη Lucy Woodward (US) αλλά και club program στο Gazarte με live shows & DJ sets.

*Είσοδος ελεύθερη

Athens Jazz 2022 | Line-up

Δευτέρα 23.05

21.00 | Christina Psycha (GR – νέα μουσική πρόταση)
22.00 | Lia Hide (GR – Jazz+)
23.00 | Tania Giannouli Trio (GR – επίσημη συμμετοχή)

Τρίτη 24.05

21.00 | Bára Zmeková (CZ)
22.00 | Lucia Fumero (ES)
23.00 | Zita Gereben (HU)

Τετάρτη 25.05

21.00 | Claire Parsons (LU)
22.00 | STAV (IL)
23.00 | AVEC (AT)

Πέμπτη 26.05

21.00 | O.N.E. (PL)
22.00 | Maria Faust’s Jazz Catastrophe (EE)
23.00 | Lucy Woodward (US)

Παρασκευή 27.05

21.00 | Kika Sprangers Quintet (NL)
22.00 | Yazz Ahmed (UK)
23.00 | Simona Molinari (IT)

Σάββατο 28.05

21.00 | Karin Hammar Fab 4 (SE)
22.00 | LIUN & The Science Fiction Band (DE)
23.00 | Alexia Vassiliou (CY)

Κυριακή 29.05

21.00 | 3:rma (SI)
22.00 | Ellen Andrea Wang (NO)
23.00 | Ida Nielsen & The Funkbots (DK)

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι
213 0109300, 213 0109325
athens-technopolis.gr

The Official Home of Αλέξια | Alexia Vassiliou Music

  1. www.alexiamusic.com

Facebook: @alexiavassilioupage
Instagram: @alexia_vassiliou

Η Αλέξια εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Delta Pi productions & arts management:

Facebook: @deltapiproductions
Instagram: @deltapiproductions

Sports in

Ναβάρο: «Ο Μεντιλίμπαρ μας έχει ενώσει, είμαστε μια οικογένεια»

Ο Ισπανός επιθετικός του Ολυμπιακού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βάσκο προπονητή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024