Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζο Μπάιντεν: Ξέρουμε ότι η Δημοκρατία και η Ελευθερία αξίζουν θυσίες

Τζο Μπάιντεν: Ξέρουμε ότι η Δημοκρατία και η Ελευθερία αξίζουν θυσίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεξίωση στον Λευκό Οίκο από το ζεύγος Μπάιντεν προς τιμήν του ζεύγους Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μίλησε για εποικοδομητικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, κατά τη δεξίωση που γίνεται προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού.

«Σήμερα η φιλία μας βρίσκεται στο απώγειό της. Οι δυο μας λαοί εργάζονται μαζί στο επίπεδο του εμπορίου, των επενδύσεων, του κλίματος. Είναι μία σημαντική περίοδος για να εδραιώσουμε τις διπλωματικές μας σχέσεις. Κάθε γενιά είχε να αντιμετωπίσει εχθρούς της Δημοκρατίας. Η Δημοκρατία τώρα βρίσκεται εν αμφιβόλω. Και ο ελληνικός λαός ξέρει ότι η Ελευθερία και η Δημοκρατία αξίζουν τη θυσία. Η Ελλάδα θυμάται πως όταν οι δικτάτορες εισέβαλαν στους γείτονες, υπήρχε μόνο μία απάντηση “Όχι”. Αυτή ήταν η απάντηση της Ελλάδας στη ναζιστική κατοχή.

«Ελλάδα και ΗΠΑ στέκονται από κοινού στην μάχη ενάντια στην παράνομη εισβολή. Υποδεχτήκατε Ουκρανούς πρόσφυγες, βοηθήσατε στην ανάπτυξη του ΝΑΤΟ στην Ανατολή. Δείξατε ξεκάθαρη στάση στο θέμα της Ουκρανίας».

Στη συνέχεια ο Αμερικανός πρόεδρος, έκανε αναφορά στις σχέσεις του με την ελληνοαμερικανική κοινότητα στις ΗΠΑ. «Είχα την τύχη να έχω φίλους από την ελληνοαμερικανική κοινότητα και αστειεύτηκε με το παρατσούκλι «Μπαϊντενόπουλος», λέγοντας ότι προέρχεται από την εποχή που ήταν βουλευτής στο Ντέλαγουερ και έπαιρνε το 92% των ψήφων της ελληνοαμερικανικής κοινότητας

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για το ταξίδι σας και προσβλέπω στη συνάντησή μας στη Συνάντηση του ΝΑΤΟ στην Ισπανία», ανέφερε τέλος ο Τζο Μπάιντεν.

Ποιοι είναι παρόντες στη δεξίωση

Το «παρών» στη δεξίωση δίνουν, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Δένδιας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, η Νίκη Κεραμέως, ο Γιάννης Οικονόμου, ο υφυπ. Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, η πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, η Ρεπουμπλικανή βουλευτής Νικόλ Μαλλιωτάκης και άλλοι.

Οι κ.κ. Μπάιντεν και Μητσοτάκης προσήλθαν στη δεξίωση, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους, Τζιλ Μπάιντεν και Μαρέβα Μητσοτάκη.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024