Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζέικ Ντάνιελς: Ο πρώτος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής στη Βρετανία που αποκάλυψε ότι είναι γκέι

Τζέικ Ντάνιελς: Ο πρώτος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής στη Βρετανία που αποκάλυψε ότι είναι γκέι

«Τώρα μπορώ να ζήσω τη ζωή μου όπως θέλω. Δεν θέλω να λέω πια ψέματα»

Ο ποδοσφαιριστής της βρετανικής Blackpool, Ο Τζέικ Ντάνιελς, αποκάλυψε σήμερα σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι είναι ομοφυλόφιλος. Με αυτόν τον τρόπο έγινε ο μοναδικός εν ενεργεία ανοιχτά ομοφυλόφιλος επαγγελματίας παίκτης στη Βρετανία.

Όπως είπε ο 17χρονος, ήθελε να προχωρήσει σε αυτό την αποκάλυψη προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μάστιγα της ομοφοβίας στο άθλημα.

Σύμφωνα με την βρετανική Daily Mail, ο παίκτης φέρεται να ήταν «πολύ χαλαρός» σχετικά με τη σεξουαλικότητά του και έχει την πλήρη υποστήριξη των συμπαικτών του και του συλλόγου Championship.

Παράλληλα, άνθρωποι που τον γνωρίζουν σημειώνουν ότι ήταν «πρόθυμος να σπάσει το στίγμα», με το να γίνει ο μοναδικός ανοιχτά ομοφυλόφιλος επαγγελματίας άνδρας στη χώρα και ο δεύτερος στον κόσμο σε μια πρωτοποριακή κίνηση για το άθλημα.

«Τώρα μπορώ να ζήσω τη ζωή μου όπως θέλω»

Μιλώντας σε συνέντευξή του στο Sky News, ο νεαρός επιθετικός είπε: «Απλά επεξεργάζομαι κάθε μέρα το πώς θέλω να το κάνω, πότε θέλω να το κάνω και νιώθω ότι τώρα είναι ακριβώς η κατάλληλη στιγμή – ξέρετε, νιώθω ότι είμαι έτοιμος να πω στον κόσμο την ιστορία μου».

«Θέλω οι άνθρωποι να γνωρίσουν τον πραγματικό μου εαυτό και το να λέω συνέχεια ψέματα δεν είναι αυτό που ήθελα να κάνω» είπε σε άλλο σημείο.

«Ήταν ένας αγώνας, αλλά τώρα αισθάνομαι ότι είμαι έτοιμος να είμαι ο εαυτός μου, να είμαι ελεύθερος και να έχω αυτοπεποίθηση για όλα αυτά» υπογράμμισε.

Ο 17χρονος παίκτης είναι ο πρώτος Βρετανός στο επαγγελματικό ανδρικό ποδόσφαιρο που αποκαλύπτεται δημοσίως ως ομοφυλόφιλος, μετά τον Justin Fashanu το 1990.

Δήλωσε στο Sky Sports: «Ο Fashanu είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: Ήταν μια αρκετά τρελή χρονιά. Είμαι 17 ετών. Υπέγραψα επαγγελματικό συμβόλαιο. Έχω σκοράρει 30 γκολ αυτή τη σεζόν και μόλις έκανα το ντεμπούτο μου στην πρώτη ομάδα της Championship, ερχόμενος από τον πάγκο εναντίον της Πίτερμπορο. Και τώρα αποφάσισα να βγω. Όλα συνέβησαν ταυτόχρονα, αλλά το νιώθω σωστό. Όταν ξεκίνησε αυτή η σεζόν, ήθελα απλώς να αποδείξω τον εαυτό μου ως παίκτης. Νομίζω ότι το κατάφερα» λέει.

«Οπότε αυτό ήταν το τελευταίο πράγμα που είχα στο μυαλό μου και ήξερα ότι έπρεπε να κάνω. Τώρα βγήκε και ο κόσμος το ξέρει. Τώρα μπορώ να ζήσω τη ζωή μου όπως θέλω και ξέρετε κάτι; Είναι απίστευτο» κατέληξε.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024