Eurovision 2022: Οι Kalush Orchestra κυκλοφόρησαν βίντεο κλιπ γυρισμένο στη Μπούτσα και το Ίρπιν
Κυκλοφόρησε λίγες ώρες μετά τον διαγωνισμό και ήδη μετρά εκατομμύρια προβολές.
Τραγουδώντας «Stefania» οι Ουκρανοί Kalush Orchestra κέρδισαν τη Eurovision 2022 και έστειλαν ισχυρό μήνυμα για τον πόλεμο που μαίνεται στην χώρα τους.
Λίγες ώρες μετά τη νίκη του, το συγκρότημα έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο για το νικητήριο τραγούδι.
Το κλιπ είναι γυρισμένο στις πόλεις Μπούτσα, Ίρπιν, Χόστομελ και Μποροντιάνκα που έχουν καταστραφεί από τον ρωσικό στρατό.
Όπως εξήγησαν, δεν ήθελαν να το δημοσιεύσουν πριν από το διαγωνισμό για να μην κατηγορηθούν για πολιτικοποίηση.
«Έτσι βλέπουμε τις Ουκρανές μητέρες σήμερα. Προσπαθούσαμε να μεταφέρουμε το μήνυμα για το πώς είναι η Ουκρανία σήμερα», τόνισε ο frontman των Kalush, Oleh Psiuk, για το βίντεο, το οποίο είχε ήδη συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές.
Τι βλέπουμε στο βίντεο
Η Stefania είναι γυναίκα. Είναι η μητέρα του τραγουδιστή των Kalush Orchestra. Για κάποιους είναι η ίδια η Ουκρανία. Είναι οι χιλιάδες γυναίκες που πολεμούν ενάντια στη Ρωσία. Είναι τα μικρά κορίτσια που μεγαλώνουν μέσα στον πόλεμο.
Στο βίντεο, γυναίκες στρατιώτες σώζουν παιδιά μέσα από τα χαλάσματα των μαρτυρικών πόλεων στην Ουκρανία. Τα μεταφέρουν από τις βομβαρδισμένες πόλεις, στους δικούς τους. Στην ασφάλεια της αγκαλιάς των μανάδων, των παππούδων, μακριά από τον πόλεμο.
Το βίντεο κλείνει με ένα μικρό κορίτσι που κρατά στα χέρια του μια μολότοφ (σ.σ. στην αρχή του πολέμου οι βόμβες μολότοφ ήταν το μόνο όπλο των Ουκρανών και τις έφτιαχναν παντού).
Και κλείνει με ένα μήνυμα: «Αφιερωμένο στον γενναίο λαό της Ουκρανίας, στις μητέρες που προστατεύουν τα παιδιά τους, σε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία. Σε κάθε άνδρα, γυναίκα, αθώο παιδί. Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει πολλά πρόσωπα αλλά είναι το πρόσωπο της μητέρας μας που κρατάει τις καρδιές μας ζωντανές στις πιο σκοτεινές στιγμές».
- Οι τρίδυμες αδελφές Αλεξανδρή θα αγωνίζονται πλέον στην καλλιτεχνική κολύμβηση με το ελληνικό εθνόσημο
- Σοκ στον Παναθηναϊκό: Ρήξη χιαστού ο Ίνγκασον – Εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Καλάμπρια
- Έγινε γνωστή η αιτία θανάτου του Σαμ Νιλ
- Silicon Valley: Ο «χρυσός κανόνας» του Τζεφ Μπέζος υπό αμφισβήτηση – «Οι δύο πίτσες είναι πλέον πολλές»
- Από την 4η Ιουλίου ως την Ημέρα της Βαστίλης – Πώς Γαλλία και ΗΠΑ αναδιαμορφώνουν τα έθνη τους μέσω τελετουργίας
- Οι όμιλοι του FIBA Europe Cup και οι αντίπαλοι των τεσσάρων ελληνικών ομάδων
- Κατρίνης: Δεν συνιστά εξωτερική πολιτική η σιωπή, η αμηχανία και η αποδοχή τετελεσμένων που επιδεινώνουν τη θέση της χώρας
- Εκλογές την άνοιξη, επιμένει ο Μητσοτάκης – Θέλει να διαπραγματευτεί άλλο ένα «Ταμείο Ανάκαμψης»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)













![Βίσωνας επιτέθηκε σε 65χρονο στο Γέλοουστοουν και τον πέταξε 3 μέτρα στον αέρα – «Μου χάρισε την ζωή» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bison22-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442