Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαλάνδρι: 1600 παιδιά θα απασχοληθούν δημιουργικά το καλοκαίρι

Χαλάνδρι: 1600 παιδιά θα απασχοληθούν δημιουργικά το καλοκαίρι

Μια πολύ ουσιαστική απόφαση έλαβε ο Δήμος Χαλανδρίου που λύνει τα χέρια σε χιλιάδες γονείς που με το πέρας του σχολικού έτους, αναζητούν τρόπους να απασχολούνται τα παιδιά τους σε χώρους δημιουργικής απασχόλησης, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται με την σειρά τους στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.

Το μεγαλύτερο, που έχει γίνει ποτέ, πρόγραμμα καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης θα υλοποιήσει φέτος, μετά από δύο χρόνια αναστολής λόγω πανδημίας, ο Δήμος Χαλανδρίου, για τα παιδιά που φοίτησαν στα δημόσια δημοτικά και νηπιαγωγεία του Δήμου, την περίοδο 2021 – 2022.

Το πρόγραμμα καλοκαιρινής φύλαξης με δημιουργική απασχόληση μαθητών/μαθητριών, είναι δωρέαν και θα φιλοξενήσει 1.600 παιδιά,  σε επτά (7) σχολικά συγκροτήματα του Δήμου.

Θα πραγματοποιηθεί από το τμήμα Παιδείας & Φροντίδας Σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Παιδείας, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, σε δύο περιόδους:

1η περίοδος:  27/6/2022 –  12/7/2022
2η περίοδος:  13/7/2022 –  29/7/2022

Σε κάθε περίοδο θα φιλοξενηθούν 800 παιδιά, που θα χαρούν πολύτιμες ώρες ξενοιασιάς και δημιουργίας με τη συνδρομή 72 παιδαγωγών, γυμναστών και καθηγητών καλλιτεχνικών μαθημάτων, τους οποίους θα προσλάβει ο Δήμος με ίδια δαπάνη.                                                                                                             

Για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών, ο Δήμος Χαλανδρίου ενημερώνει πως θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει της ημερομηνίας και ώρας υποβολής της αίτησης κατά την διάρκεια των εγγραφών.
Ωράριο λειτουργίας του προγράμματος:

8πμ – 4μμ (ώρα προσέλευσης 8πμ – 9πμ, ώρα αποχώρησης 2μμ – 4μμ).

 Ο Δήμαρχος Σίμος Ρούσσος δήλωσε για το πρόγραμμα:

«Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, το πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης επιστρέφει πιο ενισχυμένο από ποτέ, με τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 1.600 παιδιά. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα που υλοποιούν οι δήμοι της χώρας και σίγουρα το μεγαλύτερο που πραγματοποιείται στο Χαλάνδρι, και μάλιστα δωρεάν, χάρη στην πρόσληψη 72 ατόμων, το κόστος της οποίας αναλαμβάνει πλήρως ο Δήμος.

Μας δημιουργεί χαρά το γεγονός ότι καταφέραμε, φέτος το καλοκαίρι, να δώσουμε μια διέξοδο ασφαλούς και δημιουργικής απασχόλησης σε συνολικά 2.350 παιδιά, αν συνυπολογίσουμε και το πρόγραμμα της Αθλητικής Κατασκήνωσης, που ξεκινάει τις επόμενες μέρες. Και παρότι το πρόγραμμα της Αθλητικής Κατασκήνωσης έχει μια μικρή επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες, έχει προβλεφθεί η δωρεάν συμμετοχή για τους εξυπηρετούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που αριθμούν περίπου 600 οικογένειες».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024