Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηράκλειο - 800 αιτήματα μονογονεϊκών οικογενειών έχουν κατατεθεί

Ηράκλειο – 800 αιτήματα μονογονεϊκών οικογενειών έχουν κατατεθεί

Η καθημερινότητα των μονογονεϊκών οικογενειών στο Ηράκλειο της Κρήτης, είναι πολύ δύσκολη και ζητούν από τις τοπικές Αρχές να τις στηρίξουν έμπρακτα προσφέροντας τους την βοήθεια που χρειάζονται ώστε να τα βγάλουν πέρα

Οι μονογονεϊκές οικογένειες σε όλη την χώρα θέλουν βοήθεια καθώς αντιμετωπίζουν καθημερινές προκλήσεις και είναι ευθύνη των Δημοτικών Αρχών να συνδράμουν σε όλα τα επίπεδα ώστε να απαλύνουν το καθημερινό δυσβάστακτο πολλές φορές φορτίο ευθυνών που έχουν αναλάβει. Στο Ηράκλειο της Κρήτης νεοσύστατος Σύλλογος, ζήτησε και είδε τον Δήμαρχο Λαμπρινό προκειμένου να θέσουν επί τάπητος τα ζητήματα που χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Στη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών και προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας (ΔΕΠΙΣ) Ρένας Παπαδάκη, της Προέδρου του Συλλόγου Μονογονεϊκών Οικογενειών  Μερόπης  Ματζαπετάκη, της Γ.Γ Μαρίας Βλαχάκη και της Ταμία Χρύσας Τσιρίτα, ενημερώθηκε ο Δήμαρχος  για τους στόχους  του συλλόγου ο οποίος ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της ΔΕΠΙΣ με σκοπό να αποτυπώσει τις ανάγκες και τα προβλήματα αυτών των οικογενειών, να καλύψει κενά και παραλείψεις και να σταθεί στο πλευρό τους.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου, μόνο στο Δήμο Ηρακλείου έχουν κατατεθεί 800 αιτήματα οικογενειών που ζητούν στήριξη γεγονός που καταδεικνύει την αναγκαιότητα ύπαρξης υποστηρικτικών δομών. 800 αιτήματα που δείχνουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως τα λόγια είναι περιττά και μόνο οι πράξεις μπορούν να συνεισφέρουν στην αρμονική επιβίωση και ανάπτυξη αυτών των οικογενειών. Ειδικότερα, υπάρχουν μητέρες οι οποίες είναι εργαζόμενες και δεν έχουν που να αφήνουν τα παιδιά τους εν ώρα εργασίας, προκειμένου να απασχολούνται δημιουργικά.

Το πρόβλημα είναι πως τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, ως δημόσιες δομές, λειτουργούν συγκεκριμένες ώρες της ημέρας και δεν έχουν ούτε κτιριακά ούτε στελεχιακά την δυνατότητα να καλύψουν την ζήτηση που υπάρχει. Άρα, εάν μια μονογονεϊκή οικογένεια έχει την οικονομική δυνατότητα να στραφεί σε ιδιωτικές δομές έχει καλώς. Αν δεν έχει όμως τι γίνεται;

Το προαναφερθέν είναι απλά ένα και μόνο ζήτημα που απασχολεί τις οικογένειες αυτές.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως το Διοικητικό Συμβούλιο του νεοσύστατου Συλλόγου στη Κρήτη που θα παρακολουθούμε τις δράσεις του διότι είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα το επίπεδο διαβίωσης των μονογονεϊκών οικογενειών, που θεωρούνται ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, είναι:

Πρόεδρος: Μερόπη (Μερίνα) Ματζαπετάκη

Αντιπρόεδρος: Μαρία Καδιανάκη με αναπληρώτρια την Κατερίνα Τζουλιαδάκη (μέλος)

Γεν.Γραμμ.: Μαρία Βλαχάκη με αναπληρώτρια την Ρόζα Σαρήμπεη (μέλος),

Ταμίας:  Χρύσα Τσιρίτα με αναπληρωτή τον Κώστα Μουδάτσο (μέλος).

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024