ΚΙΝΑΛ αλλάζει όνομα: Από το πρωί στις κάλπες οι ψηφοφόροι
Δικαίωμα ψήφου έχουν τα περίπου 180 χιλιάδες μέλη αλλά και οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ
Ξεκίνησε από τις 7:00 το πρωί, στα περίπου 600 εκλογικά κέντρα σ΄ όλη τη χώρα, η εσωκομματική ψηφοφορία στο ΚΙΝΑΛ όπου τα μέλη του κόμματος καλούνται να επιλέξουν την ονομασία του ανάμεσα στο ισχύον «Κίνημα Αλλαγής» ή το «ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής», με τα αντίστοιχα σύμβολα, το τριαντάφυλλο και τον πράσινο ήλιο.
Ταυτόχρονα ψηφίζουν για την εκλογή των νέων τοπικών και νομαρχιακών επιτροπών και την εκλογή των αντιπροσώπων στο συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 20-22 Μαΐου.
Με στόχο την προσέλευση των ψηφοφόρων
Ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, πρόκειται να ψηφίσει στις 11:00, στο εκλογικό κέντρο που λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στην Οδό Ακαδημίας.
Με αντίτιμο 3 ευρώ, δικαίωμα ψήφου έχουν τα περίπου 180 χιλιάδες μέλη αλλά και οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ. Οι φίλοι του κόμματος που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του Δεκεμβρίου για την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη μπορούν σήμερα να προσέλθουν στις κάλπες, να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής μέλους και να ψηφίσουν στη συνέχεια για το όνομα του κόμματος και την εκλογή των νέων Νομαρχιακών και Δημοτικών Οργανώσεων.
Βασική επιδίωξη είναι να προσέλθουν μαζικά τα μέλη του ΚΙΝΑΛ, γεγονός που θα επιβεβαιώσει –όπως επισημαίνεται- ότι η δυναμική που καταγράφει τον τελευταίο καιρό, είναι σταθερή και δυναμική ώστε στις κάλπες των εθνικών εκλογών να καταστεί ισχυρός παράγοντας των μετεκλογικών πολιτικών συσχετισμών.
- Βενεζουέλα: Αν εγκαταλείψει την εξουσία, άσυλο στον Μαδούρο προσφέρει η Κολομβία
- Εξεμάνη ο Τραμπ επειδή οι Αμερικανοί δεν είναι ικανοποιημένοι από την οικονομική πολιτική του
- Τουρκμενιστάν: Πούτιν, Ερντογάν και Πεζεσκιάν μεταβαίνουν σε μια από τις πιο μυστηριώδεις χώρες του κόσμου
- Μαδούρο για το ρεσάλτο των ΗΠΑ: «Εγκαινίασαν την εποχή της εγκληματικής θαλάσσιας πειρατείας στην Καραϊβική»
- Ουκρανία: «Η επόμενη εβδομάδα θα είναι αποφασιστική», λέει η φον ντερ Λάιεν
- Βενεζουέλα: Επίκεινται χερσαία πλήγματα των ΗΠΑ, επαναλαμβάνει ο Τραμπ