Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ραφήνα: Drone θα αποκαλύπτουν τα ακαθάριστα από ξερά χόρτα ιδιωτικά οικόπεδα

Ραφήνα: Drone θα αποκαλύπτουν τα ακαθάριστα από ξερά χόρτα ιδιωτικά οικόπεδα

Μέχρι και drone θα επιστρατεύσει ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου για να επιβάλλει έμμεσα τον υποχρεωτικό βάση νόμου καθαρισμό των οικοπέδων από ξερά χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά. 1600 συστημένες επιστολές υποστηρίζει ο Δήμος πως ήδη έχει στείλει σε ιδιοκτήτες οικοπέδων.

Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου ενημερώνει ότι, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία από τα δημοτικά αρχεία, η αρμόδια Διεύθυνση Καθαριότητας – Ανακύκλωσης – Περιβάλλοντος – Πρασίνου, έχει ήδη αποστείλει 1600 ενημερωτικές επιστολές σε ιδιοκτήτες για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους ενώ τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν νέες παρτίδες.

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου αναφέρει: Μετά και τη σχετική διάταξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας φέτος για πρώτη φορά οι επιστολές είναι συστημένες μέσω των ΕΛΤΑ, ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των ιδιοκτητών.

Οι ιδιοκτήτες της πρώτης παρτίδας των επιστολών και αυτοί που θα λάβουν ενημερώσεις έως το τελευταίο 10ήμερο του Μαΐου, θα πρέπει έως τις 15 Ιουνίου να έχουν καθαρίσει τις ιδιοκτησίες τους από ξερά χόρτα, να καθαρίσουν το φύλλωμα δέντρων που ενδεχομένως υπάρχουν σε απόσταση ενάμιση μέτρου από το έδαφος και να απομακρύνουν όλα τα εύφλεκτα υλικά.

Μετά τη 15η Ιουνίου οπότε λήγει η προθεσμία, υπό την αρμοδιότητα του Αντιδημάρχου υπεύθυνου για θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Αριστείδη Μπουράνη, θα πραγματοποιηθούν αυτοψίες και έλεγχοι με τη χρήση ακόμη και drone ενώ κατόπιν θα ακολουθήσει ο καθαρισμός των οικοπέδων που δεν έχουν καθαριστεί, με την επιβολή των ανάλογων προστίμων.

Επισημαίνεται ότι η προθεσμία συμμόρφωσης για ενημερωτικές επιστολές που θα σταλούν μετά τη 15η Ιουνίου θα είναι κατά μέσο όρο στις 15 ημέρες.

Τέλος από τις 15 Μαΐου σταθμίζοντας τις καιρικές συνθήκες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου θα ξεκινήσουν τον καθαρισμό όλων των κοινόχρηστων χώρων.

Σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους πυρκαγιάς. Σε αυτήν την προσπάθεια είναι απαραίτητες η συνεργασία και η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024