Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Κατηγορεί την Ελλάδα για την ένταση - Έγιναν 30 παραβιάσεις σε 3 μέρες

Τουρκία: Κατηγορεί την Ελλάδα για την ένταση – Έγιναν 30 παραβιάσεις σε 3 μέρες

Τουρκικά ΜΜΕ, επικαλούμενα πηγές ασφαλείας αναφέρουν ότι η Ελλάδα ήταν εκείνη που αύξησε την ένταση στο Αιγαίο και ότι οι εν λόγω αποδείξεις κοινοποιήθηκαν στις αρμόδιες αρχές.

Επιμένει η Άγκυρα στο αφήγημα περί προβοκάτσιας από την Ελλάδα, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα σχετικά με τον υπαίτιο της κλιμακούμενης έντασης των τελευταίων ημερών.

Τουρκικά ΜΜΕ, επικαλούμενα πηγές ασφαλείας αποδίδουν το μπαράζ των τουρκικών υπερπτήσεων, που οδήγησε στην έντονη και πολυεπίπεδη αντίδραση της Αθήνας,  σε «απάντηση» της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στις «προβοκατόρικες πτήσεις και παραβιάσεις που είχαν προηγηθεί εκ μέρους της ελληνικής πλευράς κοντά στις τουρκικές ακτές».

Όπως αναφέρουν: ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο 30 φορές μέσα σε 3 ημέρες, υποστηρίζοντας ότι 22 εξ αυτών κατεγράφησαν χθες, Πέμπτη, στον τουρκικό εναέριο χώρο, πάνω από το Ντιντίμ, Ντάτσα και Ντάλαμαν.

«Από τα τουρκικά μαχητικά δόθηκε πολλαπλάσια απάντηση στα ελληνικά εναέρια μέσα», σημείωναν χαρακτηριστικά. Μάλιστα αναφέρεται ότι από τα αρχεία ραντάρ «αποκαλύφθηκε» ότι η Ελλάδα ήταν εκείνη που αύξησε την ένταση στο Αιγαίο και ότι οι εν λόγω αποδείξεις κοινοποιήθηκαν στις αρμόδιες αρχές.

Τα… αρχεία ραντάρ

«Οι καταγραφές των ραντάρ διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της Ελλάδας, η οποία προσπαθεί να δείξει την Τουρκία ως επιτιθέμενη. Είναι η Ελλάδα που ξεκινά τις παραβιάσεις και επιδεικνύει επιθετικές συμπεριφορές κάθε 3 ημέρες. Ωστόσο, προστατεύουμε την ασφάλεια του εναέριου χώρου μας και τα δικαιώματα, τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντά μας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, χωρίς να επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο και σε κανέναν να αμφιβάλλει ότι θα συνεχίσουμε την προάσπισή τους με πείσμα και αποφασιστικότητα», αναφέρουν οι τουρκικές πηγές ασφαλείας.

«Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα συνεχίζει τις ενέργειές της με στόχο την πρόκληση και την παραπληροφόρηση», υποστηρίζει η Άγκυρα θεωρώντας ότι οι πρόσφατες πρωτοβουλίες της Τουρκίας όσον αφορά την Ουκρανία και οι εξελίξεις στη διεθνή σκηνή, οι οποίες έχουν γίνει πολύ πιο ενεργές, δημιούργησαν μεγάλη δυσφορία στην ελληνική πλευρά.

«Η Ελλάδα, που βλέπει κάθε επιτυχία της Τουρκίας ως δική της αποτυχία, προσπαθεί να στήσει στημένες προβοκάτσιες», υποστηρίζουν οι τουρκικές πηγές ασφαλείας.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024