Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατάρ: Σχέδιο για την αύξηση των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κρατικού fund

Κατάρ: Σχέδιο για την αύξηση των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κρατικού fund

Το κρατικό fund του Qatar Investment Authority βρίσκεται σήμερα στην 9η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με κεφάλαια ύψους 450 δισ. δολαρίων

Σχέδιο για την περαιτέρω ενίσχυση του ύψους 450 δισ. δολαρίων κρατικού της fund έχει στα «σκαριά» το Κατάρ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

To σχέδιο έχει να κάνει με την συγχώνευση όλων των βασικών περιουσιακών στοιχείων του πλούσιου αραβικού κρατιδίου υπό την ομπρέλα του Qatar Investment Authority, με στόχο την ισχυροποίηση του.

Πάντως, για την ώρα δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις αναφορικά με το ποιες κρατικές επιχειρήσεις και περιουσιακά στοιχεία θα προστεθούν στο fund.

Στο επίκεντρο του νέου οικονομικού σχεδίου

Στόχος είναι να μπορέσει η Ντόχα να περιορίσει το κόστος λειτουργίας και συνάμα να αυξήσει τα υπό διαχείριση κεφάλαια του QIA, που σήμερα βρίσκεται στην ένατη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των πλουσιότερων κρατικών fund, σύμφωνα με το διεθνές ινστιτούτο SWF.

Εξάλλου, οι αρχές του Κατάρ έχουν θέσει το QIA στο επίκεντρο του νέου οικονομικού σχεδίου για την διαφοροποίηση των οικονομικών πόρων του κρατιδίου και την επένδυση σε διαφορετικές πηγές εσόδων.

Μάλιστα για το σκοπό αυτό έχει αποφασιστεί η ενίσχυση των επενδύσεων σε Ασία και Ηνωμένες Πολιτείες.

Μέσα στην τελευταία χρονιά η δεξαμενή κονδυλίων του fund έχει αυξηθεί σημαντικά χάρη στα επιπλέον έσοδα που διασφάλισε η χώρα χάρη στο ράλι της τιμής του φυσικού αερίου, που είναι το νούμερο ένα εξαγωγικό προϊόν του Κατάρ.

Παράλληλα οι αρχές εκτιμούν πως η φετινή διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου θα δώσει μια ώθηση ύψους 20 δισ. δολαρίων στην οικονομία.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024