Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τιάγκο Αλκάνταρα: Ο «μαέστρος» της φετινής Λίβερπουλ

Τιάγκο Αλκάνταρα: Ο «μαέστρος» της φετινής Λίβερπουλ

Οι back to back εμφανίσεις απέναντι στις δύο ομάδες του Μάντσεστερ ήταν απλώς μια υπενθύμιση για εκείνους που τον είχαν ξεγράψει πέρσι… Ο Τιάγκο Αλκάνταρα έχει σηκώσει φέτος το «ραβδάκι» του και «μαγεύει» όλη την Premier League

«Αυτά που κάνει ο συγκεκριμένος άνθρωπος με την μπάλα πρέπει να θεωρούνται παράνομα. Δεν είναι δίκαιο για τους υπόλοιπους». Αυτά ήταν τα λόγια του Πίτερ Ντριούρι (σχολιαστής του BT Sports) την ώρα που όλο το «Άνφιλντ» είχε σηκωθεί στο πόδι και «υποκλινόταν» στον Τιάγκο Αλκάνταρα κατά τη διάρκεια της αποχώρησης του από τον αγωνιστικό χώρο στην αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πράγματι, όσα έκανε ο Ισπανός χαφ στο παιχνίδι με τους «κόκκινους διαβόλους» έμοιαζαν να μην είναι δίκαια για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του γηπέδου και κυρίως για εκείνους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Τιάγκο έκανε ένα από τα κορυφαία του παιχνίδια με τη φανέλα της Λίβερπουλ, εάν όχι το κορυφαίο. Από το ξεκίνημα, μέχρι και την αλλαγή του, ο πρώην μέσος των Μπαρτσελόνα και Μπάγερν έκανε ό,τι ήθελε στον χώρο της μεσαίας γραμμής, χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα απέναντι στους ποδοσφαιριστές του Ραλφ Ράνγκνικ.

Πριν από μόλις λίγους μήνες, οι Άγγλοι μιλούσαν για την κακή φυσική κατάσταση του Τιάγκο και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να προσαρμοστεί καλύτερα στην Premier League. Ο ίδιος ωστόσο φρόντισε να «κλείσει» άμεσα τα στόματα, «μιλώντας» μονάχα με τα πόδια του.

Κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, o 31χρονος χαφ είχε 105/110 μεταβιβάσεις (95% επιτυχίας), 6/6 μακρινές μπαλιές, 3/3 επιτυχημένες ντρίμπλες, 7/9 κερδισμένες μονομαχίες και 3/4 τάκλιν. Μία εμφάνιση βγαλμένη από τα καλυτερα «κόκκινα» όνειρα των φιλάθλων της Λίβερπουλ.

Φυσικά, το βραβείο του MVP κατέληξε στα χέρια του…

Μία εμφάνιση, η οποία ήταν περισσότερο σαν ένα part 2 του αγώνα με τη Μάντσεστερ Σίτι στον ημιτελικό του FA Cup, όπου ο Τιάγκο «μάγεψε» απέναντι στη Σίτι και τον «δάσκαλο» του, τον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Συνολικά και στα δύο παιχνίδια, ο Τιάγκο είχε 93% ποσοστό στις μεταβιβάσεις του με 154/164, 12/13 μακρινές μπαλιές, 4 δημιουργημένες ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, μια ασίστ, 5/5 επιτυχημένες ντρίμπλες, 17/20 κερδισμένες μονομαχίες, 6/7 τάκλιν και 196 επαφές με την μπάλα!

«Τρελά» νούμερα από έναν «τρελό» παίκτη!

Μέσα στη σεζόν, ο Ισπανός έχει ξεκινήσει βασικός σε 14 παιχνίδια στην Premier League. Και στα 14 η Λίβερπουλ έχει καταφέρει να μην ηττηθεί, δείγμα και της μεγάλης επιρροής που έχει ο 31χρονος στην ομάδα.

Ακόμα ένα αξιοσημείωτο fact, είναι πως η περασμένη σεζόν ήταν η μοναδική που ο Τιάγκο δεν κατέκτησε έναν τίτλο στην καριέρα του, καθώς σε όλες τις προηγούμενες με Μπάγερν και Μπαρτσελόνα είχε τουλάχιστον μια κούπα σε κάθε αγωνιστική περίοδο!

Μέσα στους… θαυμαστές του Ισπανού μέσου είναι και ο Κώστας Τσιμίκας, καθώς ο Έλληνας μπακ «υποκλίθηκε» επίσης στον «μαέστρο» Τιάγκο μετά το ματς με τη Γιουνάιτεντ μέσα από τα social media.

Πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν αναρωτηθεί πέρσι εάν ο Τιάγκο άξιζε τελικά τα 30 εκατομμύρια που δαπάνησε η Λίβερπουλ για εκείνον το καλοκαίρι του 2020. Τελικά, όχι απλώς άξιζε, αλλά με βάση τη φετινή του εικόνα η Λίβερπουλ έκανε την «κλοπή» της περασμένης χρονιάς.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024