Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Δέκα ασυνόδευτα ανήλικα έφτασαν στην Ελλάδα

Ουκρανία: Δέκα ασυνόδευτα ανήλικα έφτασαν στην Ελλάδα

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει οδηγήσει στην προσφυγιά πάνω από πέντε εκατομμύρια ανθρώπους.

Έφτασαν σήμερα το πρωί στην Ελλάδα τα πρώτα δέκα ασυνόδευτα ανήλικα από το Ζλάβουτιτς στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, πρόκειται για δέκα παιδιά από δέκα μηνών ως 17 ετών και τρεις συνοδούς με τα παιδιά τους. Τα παιδιά έφτασαν στον Προμαχώνα και στη συνέχεια, συνοδεία περιπολικών, στην Αθήνα.

Όπως σημειώνεται, για το συντονισμένο εγχείρημα συνεργάστηκαν η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, η Ουκρανή υπουργός Κοινωνικής Πολιτικής Μαρίνα Λαζέμπνα, ο ειδικός γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ηρακλής Μοσκώφ, ο γενικός γραμματέας Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου Μάνος Λογοθέτης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Κώστας Σκούμας, η Εθνική Κοινωνική Υπηρεσία της Ουκρανίας και η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα. Σημαντικό ρόλο στον απεγκλωβισμό και στην μεταφορά των παιδιών έπαιξε ο ομογενής επιχειρηματίας Παντελής Μπούμπουρας.

Πού θα μείνουν τα παιδιά

Τα παιδιά διαμένουν σε δομή της οργάνωσης «The Home Project». Την στήριξή τους προσφέρουν επίσης ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και η Μετάδραση.

Ελλάδα και Ουκρανία έχουν υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας για την φιλοξενία και προστασία των ασυνόδευτων παιδιών του πολέμου, ενώ -όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση- ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή άναψε το πράσινο φως για την μεταφορά και φιλοξενία των ασυνόδευτων Ουκρανών προσφύγων στην Ελλάδα για όσο διάστημα χρειαστεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024