Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Η σύζυγος του φιλορώσου Μεντβέτσουκ ζητά παρέμβαση του Τζόνσον - Ανταλλάξτε τον με Βρετανούς αιχμαλώτους

Ουκρανία: Η σύζυγος του φιλορώσου Μεντβέτσουκ ζητά παρέμβαση του Τζόνσον – Ανταλλάξτε τον με Βρετανούς αιχμαλώτους

Ο ηγέτης του φιλορωσικού αντιπολιτευόμενου κόμματος της Ουκρανίας, Μεντβέτσουκ, βρίσκεται φυλακισμένος από τις ουκρανικές αρχές. Με βιντεοσκοπημένο μήνυμά της η σύζυγός της ζητά την παρέμβαση Τζόνσον για την απελευθέρωση του συζύγου της

Η Ουκρανή τηλεπερσόνα Οξάνα Μαρτσένκο, σύζυγος του συλληφθέντος ηγέτη της φιλορωσικής αντιπολίτευσης της χώρας Βίκτορ Μεντβέτσουκ, παρακαλεί τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον α συνδράμει στην απελευθέρωση του συζύγου της, ανταλλάσσοντάς τον με τους Βρετανούς πολίτες Aiden Eslin και Sean Pinner, που είναι αιχμάλωτοι από τον ρωσικό στρατό.

«Κύριε Τζόνσον σας παρακαλώ να βοηθήσετε στην απελευθέρωση του συζύγου μου που κρατείται από τις ουκρανικές αρχές για πολιτικούς λόγους και με ψεύτικες κατηγορίες. Μπορείτε έτσι να βοηθήσετε στην απελευθέρωση των Βρετανών πολιτών,  Aiden Aislin και Sean Pinner, που παραδόθηκαν στο DPR στη Μαριούπολη», αναφέρει στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της που αναρτήθηκε σε διαδικτυακό ιστότοπο.

«Απευθύνω έκκληση στους συγγενείς και τους φίλους τους Aiden Aislin και Sean Pinner. Είναι στο χέρι σας να το ζητήσετε από τον πρωθυπουργό της χώρας σας, Μπόρις Τζόνσον, και να επιτύχετε την απελευθέρωση τους.

Η Μαρτσένκο ζήτησε νωρίτερα από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να βοηθήσει στην απελευθέρωση του συζύγου της.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι ο Μεντβέντσουκ είχε συλληφθεί και έδειξε φωτογραφίες ενός άνδρα με χειροπέδες που έμοιαζε με τον πολιτικό. Ο Ζελένσκι πρότεινε την ανταλλαγή του Μεντβέντσουκ με Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου. Ωστόσο η Μόσχα αρνήθηκε την πρότασή του, προειδοποιώντας ότι εκείνοι που τον κρατούν ενδέχεται σύντομα να συλληφθούν.

Ισχυρίστηκε ότι έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μόσχα, η σύζυγος του Βίκτορ Μεντβέντσουκ ανέφερε ότι σε μία από τις δύο φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ουκρανικές αρχές φαίνεται ότι έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού.

Το πρακτορείο Reuters υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να επαληθεύσει τον ισχυρισμό της και ότι ούτε η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας (SBU) ούτε το Κρεμλίνο ανταποκρίθηκαν άμεσα σε αίτημα για σχολιασμό.

Την Τετάρτη, ο Νμτίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε: «Αυτά τα φρικιά που αυτοαποκαλούνται ουκρανικές αρχές λένε ότι θέλουν να αποσπάσουν δια της βίας την κατάθεση του Βίκτορ Μεντβεντσούκ, “γρήγορα και δίκαια”, να τον καταδικάσουν και μετά να τον ανταλλάξουν με άλλους αιχμαλώτους».

Η SBU ανακοίνωσε την Τρίτη ότι συνέλαβε τον Μεντβεντσούκ, ο οποίος υποστήριζε εδώ και καιρό τη σύσφιξη των σχέσεων με τη Ρωσία και είναι επικεφαλής της «Αντιπολιτευόμενης Πλατφόρμας – Για τη Ζωή», του μεγαλύτερου κόμματος της ουκρανικής αντιπολίτευσης.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024