Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Εκνευρισμός για την παρέμβαση Τσακαλώτου - Πέρασε η πρόταση Τσίπρα

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Εκνευρισμός για την παρέμβαση Τσακαλώτου – Πέρασε η πρόταση Τσίπρα

Οι πρώτες τριβές ξεκίνησαν από την πρόταση που κατέθεσαν τα στελέχη της «Ομπρέλας, με την οποία ζητούν - ενάντια στην πρόταση Τσίπρα - η εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής να συνεχίσει να γίνεται από το συνέδριο.

Με πλειοψηφία πέρασε η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για ενιαία κάλπη, όπου θα αποφασιστεί τόσο η εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση, όσο και η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, μάλιστα, τα μέλη του κόμματος σηκώθηκαν όρθια στηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα, όμως, πήρε εκτάκτως το λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκαλώντας τον εκνευρισμό των παρευρισκόμενων. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών εξέφρασε τη διαφωνία του, λέγοντας ότι πρέπει να στηθούν δύο διαφορετικές κάλπες γιατί, όπως υποστήριξε, είναι διαφορετικά τα θέματα για τα οποία ζητείται να αποφασίσουν τα μέλη του κόμματος. Μάλιστα, όπως είπε, το συγκεκριμένο ζήτημα τίθεται σαν «εκβιασμός».

Στη μικρή του παρέμβαση – διήρκησε λιγότερο από ένα λεπτό – προκλήθηκε μεγάλη ένταση στις εξέδρες, με πολλούς συνέδρους να τον αποδοκιμάζουν έντονα, ενώ ορισμένοι φώναζαν να κατέβει από το βήμα.

Τα… αίματα, πάντως, είχαν ήδη ανάψει από την παρέμβαση του Δημήτρη Βίτσα. Από τις εξέδρες, σύντροφοί του φώναζαν ότι διαφωνούν και χρειάστηκε η παρέμβαση της Όλγας Γεροβασίλη για να επικρατήσει η ψυχραιμία.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες εσωκομματικές τριβές στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν από την πρόταση που κατέθεσαν τα 14 στελέχη της «Ομπρέλας», αναφορικά με τη διαδικασία εκλογής του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος από την οργανωμένη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας, με τα μέλη της «Ομπρέλας» να ζητούν η εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής να συνεχίσει να γίνεται από το συνέδριο, όπως ορίζει το ισχύον καταστατικό του κόμματος.

Στη διάρκεια του συνεδρίου, δόθηκε ο λόγος σε έναν από τους 14 υπογράφοντες, δηλαδή τον πρώην υπουργό, Δημήτρη Βίτσα, για να επιχειρηματολογήσει αναφορικά με την πρόταση της «Ομπρέλας».

Ο κ. Βίτσας ζήτησε δύο ψηφοφορίες – όπως έκανε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, επίσης μέλος της «Ομπρέλας» – δηλαδή, οι ψηφοφορίες για τον πρόεδρο και την Κεντρική Επιτροπή να διαχωριστούν και να στηθούν δύο κάλπες.

Τελικά, πέρασε η πρόταση Τσίπρα για ενιαία κάλπη, κάτι αναμενόμενο, εξάλλου, καθώς περίπου το 70% του συνεδρίου ελέγχεται από τους «προεδρικούς», ωστόσο, αποκτά ιδιαίτερη σημασία το γεγονός της κατάθεσης αυτής της ηχηρής παρέμβασης της «Ομπρέλας», ως η άλλη άποψη απέναντι στην προεδρική ομάδα.

inSports

Τα backstage από την φωτογράφιση της Εθνικής με… σουτέρ Σπανούλη (vid)

Η ΕΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο της φωτογράφισης της Εθνικής με όσα έγιναν πίσω από τις κάμερες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024