Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: «Όχι» από Φίλη σε Τσίπρα για έναν «ασπόνδυλο» ΣΥΡΙΖΑ - Η «ασυδοσία» Καμμένου και η «φάλτσα φωνή» του Πολάκη

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: «Όχι» από Φίλη σε Τσίπρα για έναν «ασπόνδυλο» ΣΥΡΙΖΑ – Η «ασυδοσία» Καμμένου και η «φάλτσα φωνή» του Πολάκη

Το δημοκρατικό ριζοσπαστισμό της Αριστεράς, δεν τον εγκαταλείπουμε για να κυνηγήσουμε τη χίμαιρα ενός απροσδιόριστου κέντρου, τόνισε ο Ν. Φίλης

Αιχμηρός ήταν ο Νίκος Φίλης που ζήτησε από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να απορρίψει την πρόταση Τσίπρα για εκλογή από τη βάση του προέδρου και της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, ενώ άσκησε κριτική σε κορυφαίες επιλογές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε πιο ουσιαστική αυτοκριτική για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης 2015-2019.

Κόμμα πελατών βουλευτικών γραφείων

Μάλιστα ο Νίκος Φίλης δεν περιορίστηκε σε αυτά αλλά αναφέρθηκε σε «ασυδοσία Καμμένου», άφησε αιχμές κατά του Παύλου Πολάκη για «φάλτσες φωνές» στο θέμα του εμβολιασμού και επί της ουσίας επέκρινε την ηγετική ομάδα υπό τον Αλέξη Τσίπρα ότι προωθεί τη «μεταμόρφωση» και «αποϊδεολογικοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ αντικαθιστώντας την αριστερή φυσιογνωμία του κόμματος με μια «ασπόνδυλη ταυτότητα» και διέβλεψε συνθήκες «αρχηγισμού».

Μάλιστα υπονόησε ότι με τις προωθούμενες αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ο κίνδυνος να μετατραπεί σε ένα «κόμμα πελατών βουλευτικών γραφείων» με «δάνεια από άλλες πολιτικές παραδόσεις».

«Σε μια τέτοια προοπτική το Συνέδριό μας έχει ιστορικό καθήκον να πει ένα δυνατό ΟΧΙ!» υπογράμμισε ο κ. Φίλης.

Διδακτικό το γαλλικό παράδειγμα για τη χίμαιρα ενός απροσδιόριστου κέντρου

«Το γαλλικό παράδειγμα είναι διδακτικό» υπογράμμισε ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, λέγοντας ότι ο Μελανσόν ανέδειξε τη δυναμική της αριστερής ριζοσπαστικής ατζέντας.

Διαβάστε επίσης Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Καρφιά Πολάκη κατά Ξανθού – «Η αντιπολίτευση που κάναμε για την πανδημία δεν ήταν στην ένταση που έπρεπε»

Το δημοκρατικό ριζοσπαστισμό της Αριστεράς, δεν τον εγκαταλείπουμε για να κυνηγήσουμε τη χίμαιρα ενός απροσδιόριστου κέντρου, που συμπιέζεται μάλιστα σε συνθήκες κρίσης. Να μην ενσωματωθούμε στην κανονικότητα της κρίσης, των υπερεξοπλισμών των RAFALE και των F35,  των ιδιωτικοποιήσεων ακόμη και του δικού μας μνημονίου, των επενδύσεων τύπου Ελληνικό ή Fraport, των ξεπερασμένων πολιτικών προτύπων του παλιού δικομματισμού, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δεν είναι μόνο οι μνημονιακοί καταναγκασμοί

Μιλώντας για μια νέα σχέση εμπιστοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία τόνισε ότι δεν είναι μόνο οι μνημονιακοί καταναγκασμοί για τους οποίους μίλησε χτες ο Αλέξης Τσίπρας «αλλά και αυτά που δεν κάναμε ή ανεχτήκαμε παρά τις δεσμεύσεις μας. Μιλώ, για παράδειγμα, για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, για τα ΜΜΕ και την ΕΡΤ, τις εξορύξεις, τον East Med, την ασυδοσία του Καμένου αλλά και άλλα, μαζί με συμπεριφορές που έπληξαν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς».

Διαβάστε επίσης Συμφωνία για χρήση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης από το ΝΑΤΟ; – Τι απαντά ο Οικονόμου

Παράλληλα εξέφρασε προβληματισμό ότι από τον πολιτικό λόγο του Αλέξη Τσίπρα έχει εξαφανιστεί το προσφυγικό αλλά και οι εγκληματικές επαναπροωθήσεις προσφύγων στο Αιγαίο και τον Έβρο. «Στο συναξάρι των αγώνων και των ηρώων μας έχουν θέση οι αγώνες των προσφύγων για καλύτερη ζωή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024