Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Στο Κίεβο αναμένεται ο Σολτς - Θα συζητηθεί η αποστολή βαρέων όπλων από τη Γερμανία

Ουκρανία: Στο Κίεβο αναμένεται ο Σολτς – Θα συζητηθεί η αποστολή βαρέων όπλων από τη Γερμανία

Τι δήλωσε ο Ολέξιι Αρεστόβιτς, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς αναμένεται στο Κίεβο για τη λήψη «πρακτικών αποφάσεων» στις οποίες περιλαμβάνεται η αποστολή από το Βερολίνο βαρέων όπλων για την υποστήριξη της Ουκρανίας απέναντι στην ρωσική επίθεση, δήλωσε ο Ολέξιι Αρεστόβιτς, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Ο πρόεδρός μας περιμένει τον καγκελάριο ώστε να μπορέσει να λάβει άμεσα πρακτικές αποφάσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται η αποστολή όπλων», δήλωσε ο Ολέξιι Αρεστόβιτς στο γερμανικό δίκτυο ZDF.

Ειδικότερα, η τύχη της Μαριούπολης και ο πληθυσμός του ανατολικού τμήματος της χώρας εξαρτώνται από τα γερμανικά όπλα που μπορούμε να λάβουμε και δεν έρχονται, πρόσθεσε ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου σημειώνοντας ωστόσο πρόοδο από την πλευρά του Βερολίνου, το οποίο «ξεκίνησε με άρνηση για να φθάσει στην συζήτηση για την παροχή βαρέων όπλων».

Υπό πίεση ο Σολτς

Το Βερολίνο αποστέλλει ήδη αμυντικά όπλα στην Ουκρανία, αλλά ο Όλαφ Σολτς βρίσκεται εδώ και πολλές ημέρες υπό πίεσιν, ακόμη και στους κόλπους της κοινοβουλευτικής του πλειοψηφίας, για να δώσει το πράσινο φως για την αποστολή επιθετικών όπλων, κυρίως τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης.

Τα υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομίας, των οποίων ηγούνται στελέχη των Πρασίνων, έχουν καλέσει τον καγκελάριο να αποφασίσει υπέρ της αποστολής των επιθετικών όπλων.

Ωστόσο, ο χρόνος πιέζει, διότι «για κάθε λεπτό που ένα τανκ δεν έρχεται, τα παιδιά μας πεθαίνουν, βιάζονται, σκοτώνονται», είπε ο Ολέξιι Αρεστόβιτς.

Οι γερμανικές αρχές έχουν δει τρομακτικές εικόνες του πολέμου, που θυμίζουν την καταστροφή του Βερολίνου το 1945: αυτό που κάνει ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία δεν είναι διαφορετικό, πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του προεδρικού συμβούλου γίνονται την ώρα που ένταση επικρατεί ανάμεσα στο Κίεβο και το Βερολίνο, μετά την άρνηση χθες του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι να δεχθεί τον πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ που είχε την πρόθεση να μεταβεί στο Κίεβο μαζί με τις αντιπροσωπείες της Πολωνίας και των τριών βαλτικών χωρών.

Ο πρόεδρος της Γερμανίας δέχεται δριμεία κριτική για την πολιτική της προσέγγισης με την Ρωσία που ακολούθησε από την θέση του υπουργού Εξωτερικών της Άνγκελα Μέρκελ.

Η Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν επικεντρώνει τις επιθέσεις στην πόλη της Μαριούπολης, στρατηγικής σημασίας λιμένα της Αζοφικής Θάλασσας, η οποία πολιορκείται εδώ και περισσότερες από 40 ημέρες και όπου οι νεκροί μεταξύ των αμάχων καταμετρώνται σε πολλές χιλιάδες από τις ουκρανικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024