Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πάσχα στην Κέρκυρα: Ο «Κήπος των θεών» μας καλεί στην πιο φαντασμαγορική αναστάσιμη εμπειρία

Πάσχα στην Κέρκυρα: Ο «Κήπος των θεών» μας καλεί στην πιο φαντασμαγορική αναστάσιμη εμπειρία

Όποια και αν είναι τα χαρακτηριστικά της οικογένειάς σας, οι πασχαλινές διακοπές στο παγκοσμίου φήμης ελληνικό νησί θα σας μείνουν αξέχαστες

Κατάφυτη, περιτριγυρισμένη από σμαράγδινα ιόνια νερά και προικισμένη με ξεχωριστή κομψότητα, η Κέρκυρα δεν χρειάζεται συστάσεις. Το ίδιο ισχύει και για το Πάσχα της, με τα μοναδικά έθιμα που δεν απαντώνται πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Παλιές Λιτανείες, ο Αμλέτος από την όπερα του Faccio, τα κανάτια στο Λιστον και τα θαμπωμένα φανάρια, δημιουργούν μια απαράμιλλη ατμόσφαιρα κατάνυξης που μας ταξιδεύει μακριά από την καθημερινότητα της πόλης.

Φέτος, έχουμε κι έναν ακόμη λόγο να επιλέξουμε την Κέρκυρα – και συγκεκριμένα τη χερσόνησο του Κομμένου ή τον «Κήπο των θεών» όπως είναι γνωστή στους ντόπιους, χάρη στο πράσινο που εισβάλλει μέσα στην κρυστάλλινη θάλασσα. Τα τρία κομψά ξενοδοχεία της Grecotel, στρατηγικά κρυμμένα μέσα στην πυκνή βλάστηση, γίνονται ο ιδανικός τόπος να απολαύσουμε την εμπειρία του κερκυραϊκού Πάσχα.

Πρόκειται για τα Grecotel Corfu Imperial, Grecotel Eva Palace και Grecotel Daphnila Bay, το καθένα με τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα και στυλ.

Στις μοναδικές προσφορές που έχουν προετοιμάσει για την πρώτη ηλιόλουστη απόδραση της χρονιάς, είναι βέβαιο πως θα βρούμε εκείνη που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες και το γούστο της οικογένειάς μας – με τα παιδιά μας να διαμένουν και να απολαμβάνουν γεύματα και δραστηριότητες εντελώς δωρεάν. Όμως, όποιο και αν επιλέξουμε, θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε μια Ανάσταση γεμάτη πολυτέλεια, που δεν θα θυμίζει καμία άλλη.

Το όνομα αυτών, Δανίλια

Τι είναι αυτό που κάνει το Πάσχα… αλά Grecotel τόσο ξεχωριστό; Πρώτα από όλα – όχι όμως και αποκλειστικά – τα Δανίλια, ένα παραδοσιακό χωριό «για τα μάτια σας μόνο». Περπατώντας στα παραδοσιακά πετρόχτιστα καντούνια του, δεν θα μαντεύατε το μυστικό του: το υψηλής αισθητικής παραδοσιακό χωριό, με το μουσείο, τα μαγαζιά και τα πολυάριθμα κτίριά του… δεν διέθετε ποτέ του κατοίκους!

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο, που όμοιό του δεν υπάρχει στην Ελλάδα, και το οποίο έχει υιοθετήσει όλα τα αυθεντικά χαρακτηριστικά της κερκυραϊκής αρχιτεκτονικής και των πολλαπλών επιρροών της. Σκαλινάδες, βόλτα, μπόζοι και μπαλούστρα, ορισμένα από τα πιο εμβληματικά χαρακτηριστικά της βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής, μας μεταφέρουν στο παρελθόν και μας «βυθίζουν» στη διαχρονική μαγεία του νησιού.

Το «χωριό» που γοήτευσε διεθνείς σκηνοθέτες και φιλοξένησε τα γυρίσματα της ταινίας του James Bond “For your eyes only”, αλλά και της δημοφιλούς βρετανικής σειράς “The Durrells”, είναι προσβάσιμο αποκλειστικά για τους φιλοξενούμενους της Grecotel. Και το Μεγάλο Σάββατο γνωρίζει τη μεγαλύτερή του δόξα.

Στο γραφικό σκηνικό του που μοιάζει βγαλμένο από όνειρο, το θαύμα της πρώτης Ανάστασης προξενεί ακατανίκητο δέος, ενώ η Ανάσταση στο εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης, μια εμπειρία κατανυκτική και φαντασμαγορική ταυτόχρονα, γίνεται η αφορμή για μερικές από τις πιο πολύτιμες οικογενειακές σας αναμνήσεις.

Η λαμπρότερη Λαμπρή

Το κερκυραϊκό Πάσχα είναι χωρίς αμφιβολία το πιο συναρπαστικό σε όλη την Ελλάδα. Θα το απολαύσετε στο μέγιστο, παρακολουθώντας την εντυπωσιακή περιφορά των Επιταφίων στην πόλη της Κέρκυρας, συνοδεία Φιλαρμονικών, χορωδιών και των χιλιάδων επισκεπτών του νησιού. Τις φημισμένες φιλαρμονικές του νησιού θα έχετε την ευκαιρία να ξανακούσετε και στην εντυπωσιακή πομπή της Ανάστασης, στην οποία συμμετέχουν επίσης μαθητές και πρόσκοποι από όλη την πόλη.

Ανήμερα το Πάσχα, η πολυτέλεια θα συνδυαστεί αρμονικά με την παράδοση. Στους εντυπωσιακούς χώρους των ξενοδοχείων της Grecotel, με την εκλεπτυσμένη διακόσμηση και την έμφαση στην άνεση, το ψήσιμο του οβελία θα γίνει με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Ιουνίου. Και αν έχουμε να σας δώσουμε μια συμβουλή, είναι να μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την πεντανόστιμη ρουμελιώτικη μαγειρίτσα, με μπούκοβο και σπανάκι, από τους κορυφαίους σεφ της Grecotel.

Πολυτέλεια προσαρμοσμένη στις δικές σας ανάγκες

Τι θα κρίνει, λοιπόν, την τελική σας επιλογή μεταξύ των τριών ιδιαίτερων θέρετρων; Όπως αναφέραμε, το καθένα έχει τον δικό του ιδιαίτερο χαρακτήρα. Ώρα να τον ανακαλύψετε.

Corfu Imperial: Αριστοκρατικό όσο και η Κέρκυρα

Κρυμμένο σε μια όαση πυκνού πρασίνου και ομορφιάς, στην ιδιωτική χερσόνησο του Κομμένου, στέκει το Corfu Imperial, ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της Μεσογείου, που διαθέτει ακόμη και το δικό του νησάκι. Σε απόσταση μόλις δέκα λεπτών από την πόλη της Κέρκυρας, βρίσκουμε την εντυπωσιακή συλλογή του από δωμάτια απαράμιλλης αισθητικής, σουίτες, bungalows και βίλες με συγκλονιστική θέα στη θάλασσα. Μπορείτε να σκεφτείτε καλύτερη εκδοχή του Πάσχα, από μια χαλαρωτική διαμονή στο δικό σας Palazzo ή Dream Villa, σε μια ιδιωτική παραλία στην κερκυραϊκή εξοχή;

Πραγματικά ξεχωριστό και πολυβραβευμένο, το Corfu Imperial ασκεί ακαταμάχητη γοητεία στον επισκέπτη με την αριστοκρατικότητα που αποπνέει ακόμη και η παραμικρή του λεπτομέρεια. Εντυπωσιακά κτίρια, περιποιημένοι κήποι με λεμονιές και κυπαρίσσια, βγαλμένα από τα ονειρικά τοπία των ζωγράφων της Ιταλικής Αναγέννησης, καλούν σε περιπάτους και εξερευνήσεις. Όσο εσείς θα χαλαρώνετε με τις μοναδικές θεραπείες και τη βασιλική περιποίηση του Elixir Spa, τα παιδιά θα διασκεδάζουν παίζοντας στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της Grecoland, που επιτρέπουν τη φαντασία τους να καλπάσει με πλήρη ασφάλεια.

Ειδικά για τις ημέρες του Πάσχα, η ούτως ή άλλως μοναδική κουζίνα του συμπληρώνεται από όλα τα παραδοσιακά καλούδια των ημερών, ενώ η Grecotel προσφέρει ειδικά πακέτα διαμονής τριών διανυκτερεύσεων, με ημιδιατροφή, πλούσιο πρωινό σε μπουφέ και τα δείπνα της Μεγάλης Παρασκευής και του Μεγάλου Σαββάτου εντελώς δωρεάν. Δωρεάν θα είναι και η διαμονή των παιδιών σας ηλικίας κάτω των 12 ετών, όπως επίσης και η διατροφή τους στον πλούσιο παιδικό μπουφέ Tasty Corner και το πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων στην ανοιξιάτικη φύση. Πόσο πιο ξένοιαστες να γίνουν οι μέρες των πασχαλινών σας διακοπών;

Δείτε αναλυτικά το πασχαλινό πρόγραμμα προσφορών του Grecotel Corfu Imperial εδώ και το παιδικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων εδώ.

Ανακαλύψτε τους εντυπωσιακούς χώρους και τη μοναδική φιλοξενία του Grecotel Corfu Imperial εδώ.

Grecotel Eva Palace: Το πιο ρομαντικό ηλιοβασίλεμα της ζωής σας

Συγκλονιστική θέα, που όμοιά της δεν θα συναντήσετε από άκρη σ’ άκρη του νησιού. Ένα ηλιοβασίλεμα που θα σας ταξιδέψει στις πρώτες ημέρες του έρωτά σας. Πολυτελή δωμάτια και κερκυραϊκά σπιτάκια, κρυμμένα κάτω από αιωνόβια πεύκα, ανοιξιάτικη κερκυραϊκή φύση και πάντα κάπου στο φόντο τα τιρκουάζ νερά του Ιονίου. Το ρομαντικό Grecotel Eva Palace κάνει τον χρόνο να σταματήσει και κάθε στιγμή των πασχαλινών σας διακοπών μετρά διπλά.

Τις ημέρες του Πάσχα, φορά τα γιορτινά του και προετοιμάζει ένα μοναδικό μενού με νηστίσιμα, μαγειρίτσα και – φυσικά – τον παραδοσιακό οβελία. Όλες οι γεύσεις νοστιμίζουν κι άλλο στο μοναδικό περιβάλλον του – αλλά και χάρη στις ειδικές προσφορές της Grecotel για τις ημέρες του Πάσχα, για διαμονή τριών διανυκτερεύσεων με πλήρη διατροφή συμπεριλαμβανομένων των ποτών, των εορταστικών γευμάτων, της διαμονής και των δραστηριοτήτων των παιδιών.

Ανακαλύψτε τις πασχαλινές προσφορές, τους χώρους και τις μοναδικές υπηρεσίες του Grecotel Eva Palace εδώ.

Grecotel Daphnila Bay Dassia: Ένα Πάσχα που έχει τα πάντα

Χτισμένο επάνω στην καταπράσινη πλαγιά ενός λόφου, στον Κόλπο της Δασσιάς, το ονειρικό Daphnila Bay Dassia κατεβαίνει μέχρι και την άκρη της θάλασσας, σχεδιασμένο με τρόπο που δεν διαταράσσει την αρμονία της ελληνικής φύσης, αλλά αντιθέτως χάνεται μέσα της. Κατάφυτοι κήποι, μαγευτική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος, θαλασσινή αύρα και το άρωμα των πεύκων, συνθέτουν μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης και αναζωογόνησης που θα χαραχτεί στο μυαλό σας για πολύ ακόμη καιρό.

Σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, οι all-inclusive επιλογές του Daphnila Bay Dassia διασφαλίζουν τις πιο ξένοιαστες αποδράσεις – και ειδικά τις ημέρες του Πάσχα, τα προγράμματα πλήρους διατροφής καλύπτουν κάθε επιθυμία δική σας ή των παιδιών. Το μοναδικό σέρβις, η υψηλή γαστρονομία και το πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων ξεπερνούν σταθερά τις προσδοκίες, αποδεικνύοντας ότι το όμορφο ξενοδοχείο της Grecotel έχει κατακτήσει επάξια την τόσο καλή του φήμη.

Ανακαλύψτε τις πασχαλινές προσφορές, την απαράμιλλη φιλοξενία και τους εντυπωσιακούς χώρους του Grecotel Daphnila Bay Dassia εδώ.

 

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024