Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Η νέα ανάρτηση Λέων για την ασφυξία - «Κανένα εύρημα δεν αξιολογείται μεμονωμένα»

Πάτρα: Η νέα ανάρτηση Λέων για την ασφυξία – «Κανένα εύρημα δεν αξιολογείται μεμονωμένα»

Ο ιατροδικαστής στέκεται στην ηπατική ανεπάρκεια του πρώτου παιδιού για την οποία υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις

Με μια νέα ανάρτηση ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων επιμένει στην άποψή του περί ύπαρξης ασφυκτικού θανάτου στην υπόθεση της Πάτρας, παραθέτοντας και πάλι συμπεράσματα από διεθνή βιβλιογραφία.

Ο ιατροδικαστής, αναφερόμενος στον θάνατο του πρώτο παιδιού, της 3,5 ετών Μαλένας,  άφησε και αιχμές για την αρχική λάθος εκτίμηση της αιτίας θανάτου (ηπατική ανεπάρκεια).

Έγραψε χαρακτηριστικά: «Κανένα εύρημα δεν αξιολογείται μεμονωμένα. Στο πρώτο παιδί η κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων ‘μεταφράστηκε’ άστοχα ως ηπατική ανεπάρκεια. Είπαμε ότι στην ελληνική βιβλιογραφία το εύρημα καταγράφεται συμβατό με ασφυξία για να δούμε όμως και τη διεθνή βιβλιογραφία».

«Έχουμε εκκωφαντικά ευρήματα»

Μιλώντας το πρωί στο Mega ο ιατροδικαστής εξήγησε το σκεπτικό του και την άποψή του για την πιθανότητα ασφυκτικού θανάτου:

«Στα περιστατικά ασφυκτικού θανάτου, ουσιαστικά μιλάμε για απόφραξη του στόματος και της μύτης. Στους ενήλικες είναι σχεδόν βέβαιο να έχουμε σημάδια πάλης. Στα παιδιά είναι πολύ σπάνιο να βρούμε τραύματα, γιατί τα παιδιά είναι «μικρόσωμα» σε σχέση με έναν ενήλικα. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε το ευτύχημα το οποίο πρέπει να συνεκτιμηθεί, ότι έχουμε τραύματα, μικρά έστω, στη μύτη και στο στόμα. Η σημασία δεν είναι το μέγεθος του τραύματος, σημασία έχει ότι, έχουμε τραύματα στα δύο έξω στόμια των αεροφόρων οδών. Θα μπορούσε να είναι συμβατά με το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου», ανέφερε αρχικά

«Στα 2 πρώτα παιδιά έχει επανελεχγθεί για να αλλάξει η αιτία θανάτου του πρώτου παιδιού, δεν μπορεί να είναι ηπατική ανεπάρκεια, είναι λανθασμένη η αιτία θανάτου. Στο δεύτερο περιστατικό, έχουμε εκκωφαντικά ευρήματα,για παράδειγμα οι αλλοιώσεις στον πνεύμονα που συνάδουν στον ασφυκτικό θάνατο. Το ίδιο εξετάζεται και για το 3ο παιδί, εάν ο θάνατος ήταν από παθολογικά αίτια, θα είχε ήδη κλείσει η υπόθεση», συμπλήρωσε ο κ. Λέων.

«Το μείζον είναι να λυθεί η υπόθεση. Έγκλημα με αιτίες θανάτου παθολογικές δεν μπορεί να υπάρξει. Πρέπει να προηγηθεί η επανεκτίμηση των αιτιών θανάτου των δύο πρώτων εκθέσεων και έπειτα, η αστυνομία θα προχωρήσει την υπόθεση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στην δεύτερη υπόθεση, η αιτία θανάτου είναι το πνευμονικό οίδημα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024