Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μαρίνα Αμπράμοβιτς: «Ο Ζελένσκι είναι ο ήρωας του αιώνα μας»

Μαρίνα Αμπράμοβιτς: «Ο Ζελένσκι είναι ο ήρωας του αιώνα μας»

Η εικαστική καλλιτέχνιδα από τη Σερβία μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία και συγκλονίζει.

Συναισθηματικά φορτισμένη η Μαρίνα Αμπράμοβιτς έστειλε το δικό της αντιπολεμικό μήνυμα και εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη της στον ουκρανικό λαό.

Η εικαστική καλλιτέχνιδα από τη Σερβία μίλησε στην ΕΡΤ1 και χαρακτήρισε ήρωα τον Ζελένσκι ενώ τόνισε πως οι Ουκρανοί μάχονται για τη γη τους.

«Αυτός δεν είναι ένας πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας. Είναι ένας πόλεμος εναντίον της ανθρωπότητας γιατί μπορεί να αντιμετωπίσουμε την απειλή ενός πυρηνικού πολέμου στον πλανήτη. Έχω εντυπωσιαστεί από το θάρρος του ουκρανικού λαού. Όλοι μας και το ΝΑΤΟ, φοβόμαστε τους Ρώσους», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Οι Ουκρανοί δεν φοβούνται τους Ρώσους. Τους αντιμετωπίζουν και μάχονται για τη γη τους. Νομίζω ο Ζελένσκι είναι ο ήρωας του αιώνα μας».

Η διάσημη εικαστικός δήλωσε ψυχικά συνδεδεμένη με τους Ουκρανούς πρόσφυγες, καθώς και εκείνη προέρχεται από την πρώην Γιουγκοσλαβία.

«Είμαι πιο περισσότερο συνδεδεμένη ψυχικά από κάθε άλλη φορά. Γιατί η Ουκρανία ήταν γειτονική χώρα της πατρίδας μου, της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Είναι κι εκείνοι Σλάβοι», σημείωσε.

Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς συμμετέχει με τη διαδραστική της εγκατάσταση, ένα τείχος δακρύων φτιαγμένο από κρυστάλλους, στο μνημείο μνήμης του Μπάμπι Γιαρ στα περίχωρα του Κιέβου.

Εκεί το 1941 εκτελέστηκαν από τις ναζιστικές δυνάμεις 34.000 Εβραίοι και τσιγγάνοι.

«Πριν από μερικές ημέρες, ένας πύργος κοντά στο Τείχος βομβαρδίστηκε. Το Τείχος δεν υπέστη ζημιά. Αλλά σκέφτομαι συνεχώς την ασφάλεια της Ουκρανίας, των ανθρώπων, των παιδιών. Κάθε πρωί σηκωνόμαστε και από το άνετο σπίτι μας βλέπουμε στις τηλεοράσεις μας τον τρόμο, κάθε πρωί. Πρέπει να σκεφτούμε την αντίδρασή μας ως καλλιτέχνες, ως άνθρωποι», κατέληξε.

Δείτε τη συνέντευξή της

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024