Βουλγαρία: Νταλίκες με αμερικανικά άρματα μάχης κατευθύνονται στον Εβρο
Στρατιωτικός εξοπλισμός των ΗΠΑ, στον οποίο περιλαμβάνονται και άρματα μάχης, μεταφέρεται με νταλίκες από τη Ρουμανία στην Ξάνθη, μέσω του νομού Εβρου, όπου τις επόμενες ημέρες πρόκειται να διεξαχθεί κοινή ελληνοαμερικανική άσκηση.
Προβληματισμό και ερωτήματα προκαλεί βίντεο που κυκλοφόρησε πριν λίγες ώρες στο facebook από το Svilengrad της Βουλγαρίας και δείχνει νταλίκες να μεταφέρουν άρματα μάχης και στρατιωτικό εξοπλισμό των ΗΠΑ (φωτογραφίες, επάνω, από το Evros-news.gr).
Από τη Ρουμανία
Το βίντεο κοινοποιήθηκε και αναδημοσιεύτηκε από πολλούς κατοίκους του Εβρου και γενικότερα στην Ελλάδα, αφού οι κρίσιμες στιγμές που διανύουμε, με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι φυσικό να προκαλούν έντονο ενδιαφέρον.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Evros-news.gr, τα συγκεκριμένα άρματα και ο στρατιωτικός εξοπλισμός που εμφανίστηκαν απόψε στο γειτονικό προς τον Εβρο Σβίλενγκραντ, προέρχονται από τη Ρουμανία και ανήκουν στις δυνάμεις των ΗΠΑ που μετέχουν στο ΝΑΤΟ.
Σήμερα Τρίτη, μέσω του Ορμενίου θα φτάσουν στην Ελλάδα και αφού διασχίσουν τον νομό Εβρου θα καταλήξουν στο Πετροχώρι της Ξάνθης. Εκεί θα πάρουν μέρος σε κοινές ελληνοαμερικανικές ασκήσεις, με τη συμμετοχή μηχανοκίνητων μονάδων του Δ’ Σώματος Στρατού, οι οποίες θα διαρκέσουν ως τις 18 Μαρτίου.
Καταπλέει το γιγαντιαίο οχηματαγωγό
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που γίνονται παρόμοιες ασκήσεις στο Πετροχώρι, στο πλαίσιο της συμφωνίας Ελληνοαμεριμανικής Αμυντικής Συνεργασίας.
Αφού ολοκληρωθούν οι ασκήσεις, όλος ο εξοπλισμός θα μεταφερθεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και θα φορτωθεί στο γιγαντιαίο αμερικανικό οχηματαγωγό πλοίο LIBERTY PASSION (φωτογραφία, κάτω, από το Evros-news.gr) που θα καταπλεύσει από τις 19 έως τις 21 Μαρτίου.
Κάτι που έχει συμβεί πολλές φορές ως τώρα στην Αλεξανδρούπολη.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας