Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε Λονδίνο τη Δευτέρα και Βιέννη την Τρίτη ο Έλληνας ΥΠΕΞ
Ανάμεσα σε άλλους, ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα συναντήσει και τη Βρετανίδα ομόλογό του, ενώ στις συζητήσεις από τα πρώτα θέματα θα είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Αυστρία προκειμένου να συναντηθεί με υψηλούς αξιωματούχους των δυο χωρών.
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, 7 Μαρτίου, στο Λονδίνο, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να συναντηθεί με την Βρετανίδα ομόλογό του Λιζ Τρας (Liz Truss).
Την Τρίτη 8 Μαρτίου, ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στη Βιέννη όπου αναμένεται να συναντηθεί με τη γενική γραμματέα του ΟΑΣΕ, Χέλγκα Μαρία Σμιτ (Helga Maria Schmid).
Στη συνέχεια, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αυστριακό ομόλογό του Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ (Alexander Schallenberg), ενώ θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και δηλώσεις στον Τύπο γύρω στις 16.30 (ώρα Ελλάδας).
Κατόπιν, ο υπουργός Εξωτερικών πρόκειται να συναντηθεί με την πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου, Ρέντι Βάγκνερ (Rendi Wagner), καθώς και με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Αυστριακού Κοινοβουλίου, Ράινχολντ Λοπάτκα (Rheinhold Lopatka).
Πού θα εστιαστούν οι συνομιλίες
Στις ανωτέρω συναντήσεις οι συνομιλίες θα εστιάσουν στις εξελίξεις στο ζήτημα της Ουκρανίας μετά τη ρωσική επίθεση, στο συντονισμό ενεργειών στο πλαίσιο των Διεθνών Οργανισμών, καθώς και σε περιφερειακά ζητήματα, όπως οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Βιέννη ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Αυστρίας και Έξαρχο Ουγγαρίας Αρσένιο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Έτοιμη να αποχωρήσει από τη Euroleague για το NBA Europe η Ρεάλ Μαδρίτης!»
- Εναρκτήρια εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής για τη Διακοσιοστή Επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου
- Η 11άδα του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΟΚ (pic)
- Μινεσότα: Πράκτορες της ICE σέρνουν με τη βία γυναίκα έξω από το αυτοκίνητό της – «Είμαι ανάπηρη» φώναζε
- Η ελεύθερη πτώση των διεθνών διαιτητών με τον Λανουά στην ΚΕΔ
- ΣΥΡΙΖΑ: Επιτελικό χάος με το FIR Αθηνών και κυβερνητική ανευθυνότητα
