Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος προτείνει δύο συγκλονιστικές ταινίες για την Ουκρανία

Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος προτείνει δύο συγκλονιστικές ταινίες για την Ουκρανία

Το «Ταξίδι στην Κριμαία» και η «Δύναμη της Αλήθειας», που όλοι πρέπει να δούμε

Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Ελένη» για δύο συγκλονιστικές ουκρανικές ταινίες. Το «Ταξίδι στην Κριμαία» και τη «Δύναμη της Αλήθειας».

Η ταινία «Ταξίδι στην Κριμαία» μιλάει για την ιστορία ενός πατέρα και γιου. Όταν ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας πεθαίνει, ο μικρός γιος, ο οποίος είναι φοιτητής και ζει τη ζωή του στον Κίεβο, καλείται να μεταβεί μαζί με τον πατέρα του πίσω στην γενέτειρά του για να ταφεί ο μεγάλος του αδερφός.

H ταινία έχει αναδειχθεί καλύτερη ταινία στο φεστιβάλ του Βουκουρεστίου και έχει κερδίσει βραβείο σκηνοθεσίας και πρώτου αντρικού ρόλου στα εθνικά βραβεία της Ουκρανίας.

Την έχει σκηνοθετήσει ο Nariman Aliev και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν παίξει ο Akhtem Seitablaev και ο Remzi Bilyalov.

Η ταινία «Δύναμη της Αλήθειας» του Sergei Loznitsa, που έχει βραβευτεί στις Κάννες, αποτελείται από βινιέτες καθημερινότητας και δείχνει πως έχει επηρεάσει ο πόλεμος τη ζωή εκεί.

Στο Ντονμπάς, περιοχή της Ανατολικής Ουκρανίας, λαμβάνει χώρα ένας υβριδικός πόλεμος, που περιλαμβάνει μια ανοικτή ένοπλη σύγκρουση, παράλληλα με μαζικές ληστείες που διαπράττουν συμμορίες. Εκεί, ο πόλεμος ονομάζεται αγάπη, αφού η «αλήθεια» περιγράφεται από την προπαγάνδα. Η υπόθεση δεν έχει να κάνει μόνο με μία περιοχή, μία χώρα ή ένα πολιτικό σύστημα, αλλά αφορά την ανθρωπότητα και τον πολιτισμό εν γένει.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024