Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Διαβεβαιώσεις Πούτιν στους Ρώσους ολιγάρχες - Στηρίξτε την οικονομία, θα σας εξασφαλίσω ευνοϊκούς όρους

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διαβεβαιώσεις Πούτιν στους Ρώσους ολιγάρχες – Στηρίξτε την οικονομία, θα σας εξασφαλίσω ευνοϊκούς όρους

Η Ρωσία παραμένει τμήμα της παγκόσμιας οικονομίας, γι' αυτό και δεν προτίθεται να τη βλάψει, ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.

Οι πιο πλούσιοι και ισχυροί άνδρες της Ρωσίας προσκλήθηκαν στο Κρεμλίνο την Πέμπτη, ημέρα έναρξης του πολέμου που κήρυξε στην Ουκρανία ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος τους είπε ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει να βλάψει την παγκόσμια οικονομία.

Τους διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι θα τους εξασφαλίσει ευνοϊκούς όρους στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, τους κάλεσε να συνεργασθούν με την κυβέρνηση για να στηρίξουν την οικονομία,  ενώ αναφερόμενος στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, εξήγησε ότι ήταν ένα «αναγκαστικό μέτρο», επειδή οι δυτικοί εταίροι δεν άφησαν κανένα περιθώριο στη Ρωσία να ενεργήσει διαφορετικά.

«Αυτό που συμβαίνει είναι ένα αναγκαστικό μέτρο», υπογράμμισε ο Πούτιν, λέγοντας  ότι «απλώς, δεν μας άφησαν καμία ευκαιρία να ενεργήσουμε διαφορετικά».

Και προσέθεσε ότι δημιούργησαν για τη Ρωσία τέτοιους κινδύνους στον τομέα της ασφάλειας, που ήταν αδύνατον να αντιδράσει με άλλα μέσα.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι εξεπλάγη από το γεγονός ότι, στις συνομιλίες με τη Ρωσία για τα θέματα ευρωπαϊκής ασφάλειας, οι δυτικοί εταίροι δεν μετακινήθηκαν από τις θέσεις τους ούτε κατά ένα εκατοστό.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε τους επιχειρηματίες ότι η Ρωσία παραμένει τμήμα της παγκόσμιας οικονομίας. «Δεν προτιθέμεθα να πλήξουμε το σύστημα της παγκόσμιας οικονομίας, στο οποίο βρισκόμαστε οι ίδιοι», είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι οι εταίροι της Ρωσίας στη Δύση «πρέπει να το αντιληφθούν και να μην θέτουν ως στόχο να μας βγάλουν από αυτό το σύστημα».

Παράλληλα, διαβεβαίωσε τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται  στη χώρα  ότι θα τους εξασφαλίσει πλήρη ελευθερία, ενώ τους κάλεσε να στηρίξουν την ρωσική οικονομία.

«Θα ήθελα να σας ζητήσω να δείτε με κατανόηση ό,τι συμβαίνει και να συνεργασθείτε με πνεύμα αλληλεγγύης με την κυβέρνηση, στην αναζήτηση εκείνων των εργαλείων, που θα στηρίξουν την παραγωγή, την οικονομία, τις θέσεις εργασίας, αλλά ξεκινώντας από τις πραγματικότητες που διαμορφώνονται».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024