Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν
Καινοτομία: Σε μπάλες γυμναστικής θα κάθονται τα παιδιά αντί σε καρέκλες
Στα Τρίκαλα μας έχουν συνηθίσει στις καινοτομίες. Αφορούσαν κυρίως τον κόσμο των μεγάλων. Και τα παιδιά όμως έχουν ψυχή και πλέον θα απολαμβάνουν το μάθημα τους σε αναπαυτικές μπάλες γυμναστικής ώστε να μαθαίνουν γυμνάζοντας το σώμα τους.
Άλλη μια δραστηριότητα υλοποιείται στα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων με τα παιδιά να «αποσύρουν» τις κλασικές και διόλου αναπαυτικές καρέκλες και να κάθονται σε μπάλες γυμναστικής και ισορροπίας.
Ακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στις στρατηγικές διδασκαλίας, τα ξενόγλωσσα τμήματα (ΑΓΓΛΙΚΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ-ΓΑΛΛΙΚΑ) των ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων (ΟΜΟΝΟΙΑ – ΦΡΟΥΡΙΟ – ΣΤΑΘΜΟΣ) επικεντρώνονται στην έμπνευση, την παιδαγωγική εξέλιξη και την καινοτομία.
Τα ξενόγλωσσα εργαστήρια τοποθετούν στη θέση των παραδοσιακών καρεκλών μπάλες γυμναστικής και ισορροπίας ειδικά κατασκευασμένες να εξελίσσουν την σωματική σταθερότητα και την καλύτερη στάση σώματος των παιδιών, επιτρέποντας στους μαθητές να κινούν τα σώματά τους με έναν τρόπο που δεν τους αποσπά από την δουλειά τους.
Η αίσθηση της ισορροπίας και της ιδιοδεκτικότητας (αίσθηση κίνησης και θέσης του σώματος στον χώρο), αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πνευματικής ανάπτυξης των παιδιών.
Η πρακτική του Flexible Seating όπως είναι παγκοσμίως γνωστή αλλάζει τον φυσικό χώρο της τάξης, δημιουργεί περιβάλλον συγκέντρωσης και άνεσης για τα παιδιά που με την σειρά τους απολαμβάνουν να κινούνται διαρκώς και μάλιστα χωρίς ενοχές! Οι ξενόγλωσσες δραστηριότητες στα ΚΔΑΠ του ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ είναι διαδραστικές, επικοινωνιακές και προσεκτικά δομημένες για να χτίζουν σταδιακά τις δεξιότητες και την αυτοπεποίθηση των παιδιών μέσα σε ολιγομελή τμήματα, ακολουθώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα όταν διασκεδάζουν και το Flexible Seating προάγει την αβίαστη και ευχάριστη μάθηση αλλά ταυτόχρονα καλλιεργεί την ανεξαρτησία και υπευθυνότητα του παιδιού.
Άλλωστε Life is a balance, La vie est une balance, Das Leben ist Gleichgewicht.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου