Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρίκαλα: Το πήραν πάνω τους 1.000 μαθητές

Τρίκαλα: Το πήραν πάνω τους 1.000 μαθητές

Σε προσωπική τους υπόθεση έχει μετατραπεί η υποψηφιότητα του Δήμου Τρικκαίων ώστε να συμπεριληφθεί στις 100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 900 μαθητές των Λυκείων που αναμένεται να ξεπεράσουν τους 1000 συνδιαμορφώνουν τον φάκελο υποψηφιότητας του Δήμου

Σχεδόν 900 μαθητές/τριες Λυκείων των Τρικάλων έχουν – μέχρι στιγμής – συνδιαμορφώσει τις προτάσεις που θα συμπεριλάβει ο Δήμος Τρικκαίων στον φάκελο υποψηφιότητάς του για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις της Ε.Ε..

Η εκστρατεία και η γενικότερη προσπάθεια του Δήμου ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2021, με σειρά πρωτοβουλιών (στοχοθεσία, προγραμματισμός, δημοσιότητα, μελέτη, διαβούλευση).

Μία από τις σημαντικές πρωτοβουλίες, είναι η συμμετοχή της κοινωνίας στη συνδιαμόρφωση προτάσεων που θα συμπεριληφθούν στον φάκελο. Και δη, των μαθητών/τριών, που ουσιαστικά θα βιώνουν για περισσότερα χρόνια τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Έτσι, ο Δήμος Τρικκαίων απευθύνθηκε σε μαθητές και μαθήτριες της Β και Γ τάξης Λυκείων των Τρικάλων. Ήδη, οι ειδικοί συνεργάτες του Δήμου κ.κ. Χ. Καλλιάρας και Κων/να Ζαχαρή έχουν επισκεφθεί 10 Λύκεια των Τρικάλων και περίπου 900 μαθητές/τριες συμμετείχαν ήδη στο ειδικό εργαστήρι υποβολής προτάσεων (ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί, όταν ολοκληρωθούν οι επισκέψεις στα σχολεία).

Η πιο πρόσφατη επίσκεψη έγινε την Παρασκευή 2 1 Ιανουαρίου 2022 στο 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων. Το εργαστήρι περιλαμβάνει, εκτός από την ενημέρωση για τους στόχους της πρωτοβουλίας του Δήμου, την εξειδίκευση των στόχων και των δράσεων για τον Δήμο, ενημέρωση για τις υπάρχουσες και προηγούμενες πρωτοβουλίες και δράσεις και – το κυριότερο – συνεργασία και συνδιαμόρφωση προτάσεων, με βάση τους στόχους για μια Κλιματικά Ουδέτερη Πόλη.

Μετά την ομαδοποίηση αυτών των προτάσεων, θα ακολουθήσει η επεξεργασία τους, ώστε οι πιο σημαντικές να συμπεριληφθούν στον φάκελο υποψηφιότητας που στα τέλη του μήνα θα υποβάλλει στην ΕΕ ο Δήμος Τρικκαίων. Ταυτοχρόνως, οι πολίτες συμμετέχουν στην ηλεκτρονική διαβούλευση.

Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Τρικκαίων (www.trikalacity.gr), ήδη υποβάλλουν τις προτάσεις τους

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024