Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καλάβρυτα: Βίντεο ντοκουμέντο με τους διασώστες που μεταφέρουν τις σορούς των ορειβατών

Καλάβρυτα: Βίντεο ντοκουμέντο με τους διασώστες που μεταφέρουν τις σορούς των ορειβατών

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλη η επιχείρηση διήρκησε πάνω από οκτώ ώρες.

Βίντεο ντοκουμέντο που καταγράφει την προσπάθεια των σωστικών συνεργείων να μεταφέρουν τις σορούς τριών άτυχων αναρριχητών από την χαράδρα της Στύγας, έφερε στη δημοσιότητα το MEGA.

Σύμφωνα με αυτό, οι διασώστες είναι δεμένοι μεταξύ τους με ένα σχοινί μετακινούν με μεγάλη προσοχή τις σορούς μέσα από τις απότομες χιονισμένες διαδρομές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλη η επιχείρηση διήρκησε πάνω από οκτώ ώρες.

Η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο των τριών αναρριχητών έδειξε πολλαπλές κακώσεις που οφείλονται σε πτώση από ύψος.

«Φέρανε κακώσεις κεφαλής, θώρακος, κοιλίας, άκρων, πυέλου, όχι όλες μαζί το κάθε άτομο«, δήλωσε η Αγγελική Τζιόλα, πρ. ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών.

Τι οδήγησε στην τραγωδία

Τα επικρατέστερα σενάρια που εξετάζονται για τα αίτια της τραγωδίας είναι ότι είτε τους παρέσυρε χιονοστιβάδα όπως βλέπουμε στο γραφικό ή καταπλακώθηκαν από παγοσκεπη.

«Πατώντας σε ένα σημείο σε ένα λούκι έτσι όπως το λέμε, πατώντας εκεί μία πάρα πολύ μεγάλη χιονοστιβάδα τους παρέσυρε και δυστυχώς τους πέταξε πολλά μέτρα μακριά σε γκρεμό βράχους», δήλωσε ο Αλέξης Άγριος, Γενικός Διευθυντής Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων.

Απέραντη θλίψη

Στο άδειο γραφείο του Παναγιώτη Τέκου στο υποκατάστημα των ΕΛΓΑ Πάτρας, οι συνάδελφοι του έχουν αφήσει μερικά λουλούδια, ένα κεράκι δίπλα στην φωτογραφία του και ένα σημείωμα.

«Η αγάπη σου για το βουνό μας απέραντη. Σε αγαπούσε και αυτό τόσο πολύ που ήθελε να μείνεις για πάντα εκεί.. Ώρα σου καλή, φίλε μου». έγραφε το σημείωμα.

Ο Γιάννης Τορέλλι και ο Θανάσης Σωτηρόπουλος, γνωστοί στο ορειβατικό κίνημα και έμπειροι αναρριχητές.

«Είναι πολύ καλά παιδιά, είναι πολύ καλοί χαρακτήρες, έχουν αφήσει το στίγμα τους στον ορειβατικό κόσμο», δήλωσε ο Σπύρος Χρυσανθόπουλος, πρόεδρος ελληνικής ομάδας διάσωσης Αττικής.

«Να μην χαθούν άλλες ζωές»

Συγκλονίζει η παράκληση που κάνει ο Γιάννης Θεοχαρόπουλος, πατέρας του 21χρονου Ερμή που την προηγούμενη εβδομάδα έχασε τη ζωή του στα Τζουμέρκα. ειδικές ομάδες διάσωσης ζητά μέσα από το σπαρακτικό του μήνυμα.

«Μόλις φτιαχτεί αυτή η ορεινή διάσωση στην Ελλάδα που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τόσους ανθρώπους, θα πιστεύω ότι ο Ερμής δεν έχυσε άδικα το αίμα του εκεί πέρα, δεν άφησε την τελευταία του πνοή άδικα», δήλωσε.

Με τρεμάμενη φωνή, ελπίζει να μην βρεθεί ποτέ ξανά κανείς, στη θέση του Ερμή και τη δική του.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024